Çarşamba’da ‘Kırmızı Çizgi’ Çekildi

Çarşamba’da ‘Kırmızı Çizgi’ Çekildi
Çarşamba ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde yapılan ve Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım'ın katıldığı '30 Mart Kırmızı Çizgi' etkinliği kapsamında yaya geçitleri kırmızıya boyanarak, yaya önceliği için uyarılar yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla hayata geçirilen ‘kırmızı çizgi’ uygulaması çerçevesinde Çarşamba ilçesinde İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım,  Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, mülki ve idari amirlerin katılımlarıyla 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' etkinliği gerçekleştirildi. Doğuyaka’da bulunan yaya geçidini fırçalarla kırmızı renge boyayan Kaymakam Yıldırım, Başkan Doğan ve beraberindekiler daha sonra araç sürücülerine broşür ve maske dağıtımında bulundular.

'Yayaların önceliği kırmızı çizgimizdir'

Yaya önceliğini ön plana çıkaran etkinlik hakkında konuşan Kaymakam Şükrü Yıldırım," Yaya önceliğimiz kırmızı çizgimizdir. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu talimatları ile yayalarımızın önceliğini ve farkındalığını vurgulamak için etkinlikler yapıyoruz.  Trafikte en önemli unsur özellikle bu yaya geçidinde yayaların öncelikli olması. Toplumumuz da bu bilinç tam gelişmemiş durumda. Öncelikle toplumumuzda bu bilinci oluşturmak, yayanın önceliğini  vurgulamak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Bu sene ki mottomuzda, 'Yayaların önceliği kırmızı çizgimizdir' mottosu. Bunu aşılamaya çalıştık. Katılımınız için hep birlikle burada bulunduğumuz için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bir farkındalık oluşturmada medyanın önemli 4. kuvveti inkar edilemez. Bu noktada biz çok teşekkür ediyoruz" dedi.

“Kırmızıya boyayarak farkındalık”

Kırmızıya boyanan yaya geçidi etkinliğinde Çarşamba'dan da katıldıklarını söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ,"30 Mart 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' sloganıyla yaya çizgilerimizi kırmızıya boyayarak farkındalık çalışması yapmış olduk. İçişleri Bakanlığımız ülkenin her yerinde aynı gün aynı saatlerde bu uygulamayı gerçekleştiriyor. Hem yaya geçitlerini yayaların kullanmasını hem de trafikteki diğer araçların da yayalarımıza saygı göstermekle alakalı yaya çizgisi farkındalığını arttırmaktır projenin amacı. İnşallah her gün daha da ileriye gider. Trafikte yaya, araç sürücüsü herkes birbirine daha da saygı göstereceği günlere vesile olsun. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kazasız belasız günlerimiz olsun inşallah. " dedi.

Program yaya geçidinin boyanması ve sürücülere yaya önceliği üzerine bilgi verilmesinin ardından son buldu.

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur Ayan

1-136.jpg2-166.jpg3-145.jpg5-075.jpg

6-050.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber