ÇARŞAMBA’DA KIRMIZI ALARM!

ÇARŞAMBA’DA KIRMIZI ALARM!
Çarşamba'nın 'Hayat Eve Sığar' programında koronavirüsünün son durumu noktalı yerlerde paylaşıldı.

Paylaşımdan önce ilçede Hastane doldu taştı iddiaları dedikodu hattında durumun vahameti insanları korkuturken gerçeklerin bayramlaşmalarda ki kucaklaşmalar, düğünler ve fındık toplamaya gelenlerin neden olduğu iddia edildi.

Dünya ve ülkemizi 11 Mart 2020 tarihinden bu yana saran Korona virüs (Kovid-“19) Pandemi süreci Ağustos ayı ile yeniden doruk yaptı iddiaları halk arasında paniğe neden olmasına rağmen tedbirlerde ki vurdumduymazlık özellikle Sağlık Çalışanları ile ilçe idarecilerini çileden çıkartıyor. Temmuz ayı ile birlikte bazı kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte TEMİZLİK – MASKE VE MESAFE kuralı ile yaşamı normale çevirmeye çalışılmış ancak önlemler göz ardı edilmemesine ısrarla dikkat çekilirken tüm Türkiye ve Çarşamba’da Kovid-19 vakalarının son günlerde arttığı dedikodu ve iddiaları halkı tedirgin etmeye başladı.

Tüm uyarılara rağmen özellikle sokakta gezen çoğu vatandaşların maske ve mesafe ile dezenfektanlara olan ilgisizlik neden ile son birkaç gündür kontroller sıklaştırılsa da virüsün daha da yayıldığı dedikoduları ilçede endişe oluşturmaya devam ediyor. İlçe Hastanesinde 250- 300 hasta dedikodusu üzerine ismini açıklamayan bir yetkili ile yaptığımız görüşmede şunlara dikkat çekildi.

Yurt dışından Almanya, Fransa, Avusturya gibi ülkelerden yaz tatili ve  Kurban Bayramı ile Karadeniz bölgesinde Fındık toplamak için başka şehirlerden gelen vatandaşlardan kaynaklı vaka sayısında artış gözlendiği iddia edildi. Bayramlaşma, Fındık toplama için ilçeye ve Karadeniz’e gelen ve taşıyıcı olan bazı kişilerin bayramlaşma, düğünlerde halay çekip kol kola gezenler, ilçede toplu oturulan cefa, lokanta türü kalabalık ortamlarda kucaklaşmalardan, tokalaşmalardan maske takmama, dezenfektanlarla temizliğe riayet edilmemesinden bulaş yoluyla arttığı belirtildi.

Çarşamba ilçe genelinde vaka sayılarında şimdiye kadar çok dikkat çekici artış olmamış ancak insanların duyarsız davranmaları, kurallara uymamalarından kaynaklı ve yine dışarıdan ilçeye gelen Kovid-19 hastası kişilerle kol kola oturmaları, kucaklaşmaları, maskesiz gezmeleri nedeni ile bulaş yolu ile bu sayı artmış gibi görünmektedir. Bu kişiler de hastaneye yatılacak şekilde ağır vaka olmamaları nedeni ile temas ve tedbir amaçlı bir kısmı ev de karantinaya alınmış hastane odaları gereksiz doldurulmamaya özen gösterilmektedir.

Korona virüs tedbirlerine mutlaka riayet edilmesi gerektiğini belirten yetkili sıkı tedbirler alınması yerine halkın kendisi duyarlılık göstererek TMM dediğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalı, kucaklaşmamalı, düğünler, cenazeler ve kalabalık ortamlarda çok fazla kalınmamaya özen gösterilmelidir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde korkulanın gelmesi kaçınılmazdır. Yetkililer gece gündüz çalışmalarını sürdürmekte olup dedikodulara değil uyarlara dikkat edilerek hayatı normalleştirmeye özen gösterilmelidir” şeklinde açıklamada bulunuldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber