Çarşamba’da Jeotermal şekle bürünüyor

Çarşamba’da Jeotermal şekle bürünüyor
Daha öne Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının petrol için açtığı kuyuda yüksek sıcaklıklarda su bulunması nedeni ile Çarşamba Kaymakamlığı bu konuda bir proje gerçekleştirerek, Samsun AK Parti Millet Vekili ve aynı zamanda parti MKYK üyesi olan Cemal Yı

Daha öne Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının petrol için açtığı kuyuda yüksek sıcaklıklarda su bulunması nedeni ile Çarşamba Kaymakamlığı bu konuda bir proje gerçekleştirerek, Samsun AK Parti Millet Vekili ve aynı zamanda parti MKYK üyesi olan Cemal Yılmaz Demir’inde katkılarıyla jeotermalin gün yüzüne çıkarılması konusundaki ilk adımlar atılıyor.

img_0232.jpg

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Dün Samsun AK Parti Millet Vekili ve aynı zamanda parti MKYK üyesi olan Cemal Yılmaz Demir, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Terme Kaymakamı Fahri Meral ve il özel idaresinden yetkililer TPO’nun Bafracalı Köyü’nde açtığı ve sonradan kapattığı kuyuyu incelemek için bölgeye gitti.

TPO’nun daha önceki yaptığı çalışmada 1200 metrede 60C, 1400 metrede ise 75C sıcak su bulunduğu raporlarda belirtilmişti. Samsun AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in MTA’dan özel izinle tekrardan çalışma yapmak için izin istediği kuyu konusunda umutlar yeniden yeşerdi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın özelikle Çarşamba’ya atandığı günden itibaren dillendirdiği Jeotermal enerji konusunda, Samsun il özel idaresi Valiliğe yazacağı bir yazının ardından bölgede incelemeye yeniden başlayacak. Bu konuda MTA uzmanlarından yardım isteyecek olan yetkililer. Bölgenin kalkınması için böylesi bir bulgunun çok önemli olduğunu dile getirdiler.

Terme’nin mi Çarşamba’nın mı?

Çarşamba Kaymakmı Caner Yıldız’ın bu konuya özel önem verdiğini bir çok kez dile getirmiştik. Yıldız TPO’nun çalışma yaptığını öğrendikten sonra çıkan sonuçlar için özel olarak başvurmuş sonuçları incelettirmiş ve bölgede böyle bir enerji kaynağının varlığını gündeme getirmişti. Bafracalı Köyü’nün Terme’ye bağlı olmasından kaynaklı bugün yapılan bölgedeki incelemeye Terme Kaymakamı Fahri Meral’da katıldı.  Meral’in, “burası bizim sınırımıza bağlı böylelikle enerjide bizim” demesi küçük bir tartışmanın yaşanmasına neden olurken, son noktayı Samsun İl Özel İdaresi’nden yetkililer koyarak, “burası bizim” dedi.

Bölgede yapılan incelemenin ardından gerekli notlar alındıktan sonra bölgeden gelen ekipler bölgeden ayrıldılar.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber