Çarşamba’da İmamsız Cami

Çarşamba’da İmamsız Cami
Çarşamba ilçesinde bir camiye beş aydır imam atanmıyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde beş ay önce tayini çıkan imamın yerine yeni imam atanmadı. Çarşamba’nın Kocakavak Mahallesinde yaşayan emekli öğretmen Hasan Topuz bu duruma tepki gösterdi. Topuz, “Bir imamımız vardı, başka bir yere tayini çıktı gitti. Beş aydır imam yolu gözlüyoruz. Cuma günleri için müftülük geçici bir imam görevlendiriyor. Vakit namazlarında ise imam yok. Müftülüğe müracaat ediyoruz.Bu ay olmadı gelecek ay.Beş ay oldu ne gelen var ne giden.”dedi.

Burada bir sorumsuzluk var diyen Topuz,”Bir imamı camiyi kapatarak nasıl başka bir yere tayin edersiniz. Yıllarca öğretmenlik yaptım, bir öğretmenin yerinin doldurulacağı kesin olmadan başka bir okula nakil edildiğini görmedim. Biz Kocakavak Mahallesi Sığırtmaçlılar cemaati olarak durumdan şikâyetçiyiz. Camimize imam verilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konu ile alakalı Çarşamba İlçe Müftülüğünden açıklama geldi “Müftülükler her ay boş olan camileri il müftülüğüne yazılı olarak bildirir İl Müftülüğü de boş olan bu camileri sisteme girerek ilana çıkar ve her ayın ilk salısı günü ilde nakil sınavı yapılır Sisteme giren boş camileri tercih eden görevli olursa mülakat sonucuna göre ve de görevlinin tercih sırasına göre yerleştirme işlemi yapılır. Eğer bu boş olan camileri tercih eden olmaz ise MBSTS sınavından 50 ve üzeri puan olan görevliler ilçe müftülüğüne Dilekçe ile başvurarak D grubu camilere sınavsız ataması yapılabilir.” Şeklinde konuştu.

Yakın zamanda camiye imam atanması bekleniyor.

HABER: İSMAİL TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber