Çarşamba’da ‘İhale’ kavgası!

Çarşamba’da ‘İhale’ kavgası!
Samsun’un Çarşamba ilçesinde orman arazisi vasfından çıkarılmış arazilerin ihale usulü ile satışı sırasında gergin anlar yaşandı. Olaya, çevik kuvvet polisleri ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri anında müdahalede bulundu.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Umut Mahallesi’ndevatandaşlar, uzun yıllardır yerleşim yerleri olan ev ve arazilerin orman arazisi vasfından çıkartılarak imarlaştırılan43 arazi, Çarşamba Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği’nce ihale usulü ile sahiplerine satışa çıkarıldı. Sabah saatlerinde başlayan ihaleye arazilerinin hak sahibi olduğunu belirten mahalleliler katılmak için Çarşamba Kaymakamlığı binası önüne geldiler. İhaleye katılabilmek için belirlenen teminat tutarını yatırdıklarını, ihaleden satış yönetimiyle kendilerine ait arazilerinin tapularına kavuşacaklarını belirten mahalle sakinleri heyecanlıydı. Ancak mahalle dışından kişilerin ihaleye girme isteği üzerine Kaymakamlık binası bahçesinde gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Umut Mahallesi sakinleri, mahallelerinde ikamet etmeyen, arazilerle bugüne kadar hiçbir ilişiği olmayan kişilerin ihaleye girmek istemesi üzerine tartışma yaşadılar. Çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek yumruklu ve tekmeli saldırıya dönüştü. Olaya anında müdahale eden Çevik Kuvvet Polisleri ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerginleşen ortamı yatıştırdı.

Çarşamba Milli Emlak Şefliği binasında gerçekleştirilen ihaleler polis gözetiminde gerçekleştirilirken, emniyet güçleri bina çevresinde gün boyunca teyakkuz halinde beklediler.

1d61692c-ee6a-49fa-91be-5fa07b801659.jpg

d14b0aad-3278-4253-a845-b5cb1f6b2dc0.jpg

f643bb5c-887b-4e2e-b4a5-1d03f916a5c3.jpg

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber