Çarşamba’da Hayvan Küpelemeye hız verildi

Çarşamba’da Hayvan Küpelemeye hız verildi
Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü Çarşamba’da Hayvan küpeleme çalışmalarına hız verdi.

 

HABER-FOTO:SERKAN KARAHAN

     Çarşamba’nın mevki olarak gerek Samsun-Ordu Karayolu'nun  üzerinde olması gerekse de çevre ilçelere olan yakınlığından kaynaklı ilçede meydana gelen hayvan sirkülasyonunun kontrolünü sağlamak isteyen Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü küpeleme çalışmalarına hız verdi.

     Çarşamba Gıda Tarım ve hayvancılık ilçe Müdürü Osman Akman konu hakkında açıklamada bulundu. Akman, “15 bin hayvan işletmesinin bulunmasının yanı sıra Çarşamba’nın merkezi konumundan da kaynaklı Çarşamba’da çok fazla hayvan sirkülasyonu oluyor. Bu konuda hayvan yetiştiricilerimizin dikkat etmesi gereken unsurlar var; Bunlardan bir tanesi hayvanların küpelerinin olması, bir diğeri il dışından gelen hayvanların veterinerden alınmış sağlık raporlarının olması. Aksi taktirde yetiştiriciler hayvanların pasaportlarını kaydederken sıkıntılar yaşamaktalar” dedi.

     İl dışından alınan hayvanların pasaportu olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Akman yetiştiricilerin kendi sattıkları hayvanları da pasaportları ile birlikte satmaları gerektiği uyarısında bulundu. Aldıkları hayvanları pasaportları ile ilçe müdürlüklerine gelip kendi işletmelerine kaydetmeleri gerektiğini belirten Akman, aksi takdirde yetiştiricilerin devlet desteklerinden de  yararlanamayacağını açıkladı.

Yeni doğan hayvanlar 20 gün içinde küpelenmeli

    5996 sayılı kanun gereği yeni doğan hayvanların 20 içinde küpelenmesi gerektiğini belirten Akman, yetiştiricilerin 20 günden sonra başvurmaları durumunda küpeleme işlemini yapamadıklarını açıkladı. Akman, yetiştiricilerin muhtarlara bildirmeleri halinde kendilerinin gidip küpele işlemlerini yaptıklarını dile getirirken, küpelemesi yapılmayan hayvanların daha sonrasında satışlarında ve taşınmalarında mağduriyetlerin olabileceğini dile getirerek hayvan yetiştiricilerini uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber