Çarşamba’da Gezici Kayıt Terminali

Çarşamba’da Gezici Kayıt Terminali
Çarşamba Nüfus Müdürlüğü’nde Mobil Nüfus Gezici Kayıt Terminali’nin hizmet vermeye başladığı öğrenildi

Çarşamba halkı yeni kimlik kartı ve ehliyet almak için Nüfus Müdürlüklerine adeta akın etmesiyle birlikte Nüfus Müdürlüğü yoğun bir iş yükü içerisine girdi. Kamuoyunda yeni kimlik kartı ve ehliyet çıkartmayan vatandaşlara cezai yaptırım uygulanacağı yönünde yalan iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte vatandaşlar, Nüfus Müdürlüğü’ne akın ederek kimlik çıkartmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Yaşanan yoğunluk karşısında vatandaşların talebini karşılamak için mücadele veren Nüfus Müdürlüğü personelleri, Yeni Kimlik Kartı’nın belirli sürecinin olmadığını, cezai yaptırımların olmayacağı yönünde birçok kez uyarılarda bulunmuştu.

EHLİYETTE SÜRE 2022 OLDU

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bu yıl sonunda bitecek olan sürücü belgesi yenileme işlemi 2 yıl daha uzatıldığının müjdesi verildi.2020 de değil de yenileme süresi 2022 de son bulacak ve ücretlerde herhangi bir değişiklik olmayacak.

MOBİL NÜFUS GEZİCİ KAYIT TERMİNALİ

Yine yeni uygulamaya giren bir hizmet ise, cezaevinde bulunan mahkûmların da kimliklerini değiştirmede yeni bir çalışmaya başlanacağı ile ilgili artık tutukluların da kimlikleri yenilecek bunun için önce kısa bir hazırlık yapmaları gerekir. Fotoğraf, belge ve ücreti yatıran mahkûmlara memurlar yanında götürecekleri gezici el terminali ile parmak izlerini aldıktan sonra işlemlerini tamamlayacaklar. Bunun yanı sıra bir de engeli olan veya yatalak hasta olan vb. gibi durumlar yüzünden nüfusa gidemeyen kişilerin de memurlar yine vatandaşın belgelerini hazırlamasından sonra gezici el terminaliyle aynı mahkûmlar da ki gibi zorlanmadan vatandaşın ayağında yeni kimliklerinin hazırlanacağı ek bilgi olarak halka duyuruldu.

HABER: Nurhan GÜZEL – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber