Çarşamba’da Gaziler günü kutlandı

Çarşamba’da Gaziler günü kutlandı
Çarşamba ilçesinde Belediye Meydanında 19 Eylül Gaziler günü kutlaması gerçekleşti.

Çarşamba İlçesinde Belediye meydanında 19 Eylül gaziler günü kutlaması gerçekleşti. Etkinliğe, Çarşamba İlçe Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, mülki ve idari amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katılım sağladı.
Atatürk anıtına çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehit babası Fevzi Kocabaş, tören de konuşma yaptı.

“Herkese nasip olmayacak kadar yüksektir”

Tören de konuşma yapan şehit Babası Fevzi Kocabaş “Yüce Türk Milletinin ve Devletinin ebedî varlığını devam ettirmek, millî birliğin ve bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan, tarihimize altın sayfalar yazdıran Kahraman Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, onların aziz hatıralarını anmak maksadıyla Mustafa Kemâl’e gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününü her yıl Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.Türk Milletinin tarihinde ve Dinimizde müstesna bir yere sahip olan Şehitlik ve Gazilik unvanı, herkese nasip olmayacak kadar yücedir. Bu inançla Ecdadımız, yokluklar içinde ve en ağır şartlarda,bütün dünyaya, emsali görülmemiş kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destanlar 1951 yılında Kore’de, 1974 yılında Kıbrıs’ta; daha sonra Bosna-Hersek’te, Somali’de, Afganistan İç Güvenlik Harekâtı’nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha yaşanmıştır.”şeklinde konuştu.

img-3363.jpg

img-3301.jpg

“Yüce Türk Milleti Minnetle anacak”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin mazisinin kahramanlıklarla dolu olduğunu vurgulayan Fevzi Kocabaş “Hür ve müstakil Türkiye Cumhuriyeti Devleti siz kahramanların omuzları üzerinde yükselmekte ve bu millet sizlerin kahramanlık ve fedakârlıklarıyla huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır. Her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarımızın savunmasında verdiğiniz emsalsiz mücadeleyi Yüce Türk Milleti her zaman minnetle anacak ve bizlere bıraktığınız mirasa sahip çıkacaktır. Bir millet kendi tarihini yazan evlâtlarına sahip çıktığı müddetçe geleceğine daha güvenle bakabilecektir. Böylece hem geleceğimizi güçlendirmiş hem de bu vatan için canını hiçe sayıp kahramanca mücadele eden vatan evlâtlarını bir parça olsun mutlu etmiş, huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerine imkân sağlamış olacağız. Mazisi kahramanlıklarla dolu Türk Silâhlı Kuvvetleri, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmayı büyük bir şeref sayan bir Ecdadın evlâdı olarak dün ve bugün olduğu gibi yarın da hürriyet ve bağımsızlığımıza ve ülkemize kimden, nereden ve hangi yönden gelirse gelsin onu bertaraf ederek dostlarını sevindirip düşmanlarını kahredecek kuvvet ve kudrete sahiptir. Bu duygu ve düşünceler ile, başta Gazi Mustafa Kemâl Atatürk olmak üzere kahraman silâh arkadaşlarını, bütün Şehitlerimizi ve ebediyete intikâl eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken hayattaki Gazilerimize sağlık ve mutluluklar diler, saygı ve şükranlarımı sunarım.” Diye ifade etti.

Konuşmalar ve şiir dinletisi sonrası program son buldu.

img-3377.jpg

img-3326.jpg

HABER:İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber