Çarşamba’da Engelliler Haftası programı

Çarşamba’da Engelliler Haftası programı
Çarşamba Kaymakamlığı’nın öncülüğünde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen program çerçevesinde sergi açılışı ve çeşitli gösteriler gerçekleştirildi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Çarşamba Gençlik Merkezi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinliklere Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, mülki ve idari amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda engelli aileleri katılım sağladı.

İlk olarak engellilerin kendi çalışmalarından oluşan serginin açılışının yapılması ile başlayan programda, İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi alanını gezdi. Sergi alanında engellilerin yapmış oldukları eserleri inceleyen ve bir süre sohbet eden Kaymakam Güney, sergi alanında ki engelli bireylerin engelliler haftasını kutladı.

Serginin ardından Salon programına geçildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda konuşan Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, kendilerine destek olan Çarşamba Kaymakamlığı’na şükranlarını sundu. Başkan Uçar konuşmasında, engellilerin karşılaşmış olduğu sorunlara değindi. Uçar’ın konuşmasının ardından Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, kürsüye çıktı. Kaymakam Mustafa Güney, engellilerin günümüzde yararlanmakta olduğu yardımların bir temel hak olduğunu hatırlatarak, yardımların ve engellilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi. Kaymakam Güney, Çarşamba İlçe Kaymakamlığı ve Çarşamba Belediyesi olarak ilçede bulunan 10 bine yakın engelli bireyin sosyal yaşamın içerisinde yer alması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlar karşısında ilgili kurumlara giderek sorunlarını paylaşmalarını istedi. Kaymakam Güney, konuşmasını tüm annelerin Anneler gününü tebrik ederek sonlandırdı.

Konuşmaların ardından engellilere yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların akabinde yine engelli öğrencilerin hazırladıkları çeşitli gösteriler sahnelendi. Katılımcılar tarafından sık sık alkışlanan engelli bireyler, mutlu bir gün yaşadılar.

HABER: Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL

carsamba’da-engelliler-haftasi-programi-(1).jpg

carsamba’da-engelliler-haftasi-programi-(2).jpg

carsamba’da-engelliler-haftasi-programi-(3).jpg

carsamba’da-engelliler-haftasi-programi-(4).jpg

carsamba’da-engelliler-haftasi-programi-(5).jpg

carsamba’da-engelliler-haftasi-programi-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber