ÇARŞAMBADA EMLAKÇILAR TALEBE YETİŞEMİYOR

ÇARŞAMBADA EMLAKÇILAR TALEBE YETİŞEMİYOR
Pandemi döneminin etkilediği sektörlerin başında gelen emlakçılık sektörü, sıkıntı dolu günler yaşıyor

Dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 virüsü ülke genelindeki emlakçıları da etkiledi. Çarşamba ilçesindeki emlakçılar, vatandaşların çokça satılık ve kiralık daire sorduklarını ancak, ilçe genelinde kiralık ev bulamadıklarını belirttiler.

Çarşamba’da satışı yapılacak ev kalmadı
“Çarşamba ilçesinde özellikle şehir içinde kiralık ve satılık ev kalmadı” diyen  emlakçı esnafları, Çarşamba’da fiyatların son zamanlarda çok yükseklere çıktığını  ve müşteriye uygun ev bulamadıklarından yakındıklarını söylerlerken; “Talep gitgide artıyor ilçemiz büyümekte ve gelişmekte olan gözde yerlerden biri çalışma sahaları açılıyor, köyden kente göçler  meydana geliyor ,çocukları büyüyen vatandaşlar okul yakınlarında oturmak istiyor,memur atamaları oluyor, ofis açanlar oluyor hepsine yetişmeye çalışıyoruz .Her ne kadar fiyatlar da artış olsa da insanlar bir şekilde yerleşmek zorunda bu yüzden her sektörün yaşadığı sorunlar bizde de yaşanıyor” dediler.

İnşaat sektöründeki durgunluk emlakçıları da etkiledi
Emlakçılar, Pandemi dolayısıyla büyük ölçüde durgunluğun yaşandığı inşaat sektörünün emlak sektörünü de etkilediğini paylaşarak, “Emlakçılar olarak inşaatçılarla ayrılamaz iki alanız. Biz her zaman birlikte hareket ediyoruz. İnşaat sektöründe bu alanda çalışan kişi sayısı azaldı. Buna bağlı olarak sektör durgunlaştı. Her şeye zam geldi geliyor” dediler.

HABER: Gülizar KELEŞ – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber