ÇARŞAMBA’DA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMALARI

ÇARŞAMBA’DA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMALARI
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Belediye Meydanı’nda program düzenlendi

Çarşamba İlçesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programa Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, özel eğitim ve rehabilitasyon kuruluşları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Belediye Meydanı’nda ki Atatürk Anıtını çelenk sunduktan sonra açıklamalarda bulunan Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların topluma kazandırılması amaçlanmaktadır. Verilen istatistiklere göre Türkiye nüfusunun %12.29’u yani 8.5 milyon kişi engellidir. Erkeklerde bu oran %11.10, kadınlarda %13.45’dir. İlçemiz sınırları içerisinde yaklaşık 15 bin engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Engellilik; doğuştan yada kaza veya uzun süre bir hastalık sonucu oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı  olarak tanımlanmaktadır. Bu gün sağlık, eğitim, istihdam sosyal güvenim ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlarımız içinde büyük fırsat eşitsizliği yaşanmaktadır.Bu sorunların bir an önce çözüme kavuşması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün kutlu olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve beraberindeki protokol üyeleri Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Binası’na ziyarette bulundu. Ziyarette İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladığını ifade ederek,” Engelli vatandaşlarımızın her platformda sesini duyurmak için yaptığı çalışmalarda bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber