Çarşamba’da doğalgaz bu yıl da hayal mi?

Çarşamba’da doğalgaz bu yıl da hayal mi?
Çarşamba’da geçtiğimiz sene yapımına başlanan ve sonra bir süre durdurulan doğalgaz çalışmaları bu yıl Eylül ayının başında yeniden başlamıştı. Peki, Çarşamba bu kış doğalgazı kullanabilecek mi?

 

Çarşamba’da geçtiğimiz seçimler öncesinde “Altın kaynak” töreni ile büyük şaşa ile startı verilmiş ve bir süre devam ettikten sonra duran doğal gaz çalışmaları bu yıl eylül ayında yeniden başlamıştı. Eylül ayından itibaren hızla çalışmalarına devam eden doğalgaz ekipleri Çarşamba’da şehir için şebeke çalışmaları konusunda çalışmalarını ilerlettiler. Çarşamba Gazi Bulvarında başlayan şehir için şebeke çalışmalarına şu an Değirmenbaşı Caddesinde devam eden ekiplerin tek sorunu Şeker Fabrikası arsası içine yapılacak olan Doğalgaz istasyonu.

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinin ardından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilen Şeker Fabrikalarından biri olan Çarşamba Şeker Fabrikasının bulunduğu araziye inşa edilecek olan Doğalgaz istasyonu için yazışma halinde olduklarını belirten AKSA Doğalgaz yetkilileri, Sürecin özelleştirmeden kaynaklı yavaş ilerlediğini iddia etti.  Bundan kaynaklı şehir için şebekelerini tamamlasalar bile yazışmaların beklenilenden uzun sürmesinden, Çarşamba’ya bu kış doğalgazın verilemeyeceğini kaydeden yetkililer, bu konuda süreci hızlandırmak için çalışıyoruz dediler.

Bozulan yollar ne zaman yapılacak

Çarşamba’da doğalgaz yapımından kaynaklı bozulan yollardan da kendilerinin sorumlu olduğunu belirten AKSA doğalgaz yetkilileri, bu konuda bir üstlenici firma ile görüştüklerini yolların yeniden yapım çalışmalarının 10 gün içinde başlayacağını belirtti.

Haber-Foto: Serkan Karahan

carsamba-dogal-gaz-(2).jpg

carsamba-dogal-gaz-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber