ÇARŞAMBA’DA ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTIS

ÇARŞAMBA’DA ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTIS
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Cüneyt Erdoğan, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba ve Terme Ziraat Odası Başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
carsamba’da-ciftcilere-bilgilendirme-toplantisi-2.jpg
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “Kırsal Kalkınma’da gerekli olacağını düşündüğümüz bu toplantılar umarım başarılı sonuçlar verir. Çarşamba Ovası Tarım için çok elverişli bir alan. İnşallah bu alanda Tarım alanında alınabilecek destekleri tam anlamıyla kavrayabiliriz.” Şeklinde konuştu.
carsamba’da-ciftcilere-bilgilendirme-toplantisi-21.jpg
Akman’ın konuşmasının  ardından konuşan Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ise, “Ovanın güzelliklerinden istifade edemiyoruz. Antalya’nın tarım gösterdiği çabayı Samsun çiftçisi fazlasıyla gösteriyor. Çarşamba’da uğraşan çiftçileri görüyor ve gıpta ediyorum. Karamustafalı’ya, Hürriyet taraflarına baktığımızda gerçekten insanlar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Çarşamba’da tarım çiftçilerimiz sayesinde gerçekten değer görüyor. Çiftçimiz gerekli desteği aldığı takdirde ovanın verimliliğinden daha iyi faydalanabilir diye düşünüyorum.” Dedi.

Çiftçileri bilgilendirme noktasında eksikliklerinin olduğunu belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü  Cüneyt Erdoğan, “Göreve başladığım günden bu yana gözlemlediğim kadarıyla sahada görevimizin eksik olduğunu fark ettim. Yöre çiftçisine daha çok hizmet etmemiz, onların yanında daha çok bulunmamız gerektiğini gördüm. Bunun için gerekli olanları yapmaya başladık. Samsun’umuzun altyapıda, üstyapıda büyük bir sıkıntısı yok. Fakat tarım noktasında ciddi bir sıkıntısı bulunmakta. Bunları kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çözmeyi planlıyoruz. Sizlerin cebine daha fazla katkı sağlayabilecek tarımsal faaliyetleri daha çok arttırabileceğimiz projelerde destek olmayı hedefliyoruz. Destekleme kapsamında bir proje üretiyorsunuz hibeyi alıyorsunuz ama gerekli üretime geçemiyorsunuz. Faaliyetinizi artırmak adına sizler için devreye giriyoruz. Bugün bunları aktaracağız. Tarım Kredi Kooperatifleri’nden kullanmış olduğunuz desteklemeler indirimli faiz oranları kapsamında. Çiftçilerimiz için destekleme de bulunmak için gerekli kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz.” Dedi.

Tarımsal Alanda verilebilecek desteklemeleri anlatmak için çifçilerle bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Cüneyt Erdoğan, “Ocak ayından bu yana yaptığımız toplantılarda sizlere kendimizi anlatmaya başladık. Hükümetimizin ve devletimizin sunduğu avantajlı koşulları Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla izah etmeye çalıştık. Yaklaşık bu 5 aylık süreçte 10 bin çiftçimize hizmet verdiğimizi ifade ettik. Bu bilgilendirme toplantılarımız devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçiler IPARD Desteklelemeri hakkında bilgiler aldı. Toplantı soru-cevap kısmının ardından son buldu.

(EŞ) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber