Çarşamba’da bir garip okul

Çarşamba’da bir garip okul
Çarşamba Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasının eskiliği ve küçüklüğü öğrenci velileri ve mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Çarşamba Hasbahçe Mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Binasının eskiliği ve küçük oluşundan kaynaklı öğrenci velileri ve mahalle sahiplerinin tepkisine neden oluyor. 21 yy Çarşamba’sına yakışmadığı iddia edilen okul 1967 yılında eğitime açılarak yıllardır adeta kaderine terkedilmiş halde hizmete vermeye direniyor.

5 farklı köyden gelen öğrencilerle birlikte taşımalı eğitim de yapılan okulda 450 civarında öğrenci bulunuyor. Öğrenci velileri okuldan çok fazla şikâyetçi olduklarını belirtirken, daha önce birçok defa yeni okul sözü verildiğini ama yerine getirilmediğini kaydediliyor. 45 yıllık okulda öğrencilerin; 2012 yılının Türkiye’sinde, Çarşamba gibi büyük bir ilçede soba ile ısındığını belirten veliler, 8 derslikli okulda nüfusunda fazla olmasından kaynaklı, öğrencilerin kalabalık sınıflarda ders gördüğünü ve kaliteli eğitim alamadıklarını da dile getirdiler.

Türkiyede 2023 yılı hedeflenirken ve bu hedefler arasında eğitimde de büyük bir gelişme için çabalanırken bu okulun görüntüsü ve ilgisizliği adeta bu çalışmalarla hiç bağdaşmıyor. Yeni bir okul binasının yapılacağının her yıl söylendiğini Çarşamba’da birçok yeni okul açıldığını ama kendileri için herhangi bir adım atılmadığını belirten veliler, bu konuda yetkililerden yardım istediler. Genellikle alt gelir grubu vatandaşların çocuklarının gittiği okulda veliler, “Zengin olanlar çocuklarını bu dertten kurtarıp başka okullara yazdırıyorlar ama bizim çocuklarımız, tavanı dökülen, dar, soba ile ısınan bu okula mahkûm kalıyor. Bizler konusunda ayrımcılık yapıldığını düşünüyoruz” dediler.

Her yıl belirli oranda tadilat yapıldığını ama bunun yetersiz olduğunu kaydeden veliler, “Ne kadar yaparsanız yapın, bina çok eski, bundan kaynaklı yazın yapılanlar daha bir ay geçmeden eski halini alıyor. Okulun duvarları çivi bile tutmuyor. Hatta her seçim döneminde mahallemize gelen siyasiler hep önce Okulumuzun yeniden yapılacağı sözünü veriyor ama seçimler sona erince verilen sözler yine unutuluyor. Bizim mahallemizin adı mı yoksa kaderi mi bu girişimi engelliyor anlayamadık” diyerek tepkilerini ve şikâyetlerini dile getirdiler.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber