Çarşamba'da Bilim Fuarı...

Çarşambada Bilim Fuarı...
Çarşamba İlçesi Anadolu Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK yarışmaları için hazırladıkları projeleri okul önünde açtıkları bilim fuarında tanıttılar.

Anadolu Lisesi'nin gerçekleştirdiği Fuara Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, okul müdürleri ve okul öğrencileri katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Çarşamba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş, "Okulumuzun TÜBİTAK yarışmaları için hazırladıkları projeleri burada öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve tanıtmak amaçlı sergiliyoruz. Amacımız öğrencileri bilime yöneltip, daha farklı projeler ortaya çıkartmak" dedi.


Okul Müdürü Mustafa Baş'ın konuşmasının ardından konuşan Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, " Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu fuarın temel amacı öğrencilerimizi bir bilim insanı olarak yetiştirebilmek. Öğrencilerimizi hayata çok farklı bakabilmelerini ve hızlı bir değişim dönüşüm yaşanırken çağımızda bu değişim ve dönüşüme paralel olarak hayatımızın her alanına projeyi koymamız temel amaçlarımızından biridir.  TÜBİTAK’ın imzalamış olduğu protokol çerçevesinde yürütülen projeler kapsamında temel eğitimde 170 civarında proje ile başvuru yaptık. 15 projemiz bölge kurulundan geçti. Şu anda 1 projemizde Ankara’da finallerde. Geçtiğimiz yılda Anadolu Sağlık Meslek Lisemiz Ankara finallerine kalarak bizi gururlandırdı. Bu projelere kim ne kadar katkı yaparsa karışığını alacaktır. Eğitimin sınıftan çıkması gerekir ve çocukların çok yönlü gelişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Hem sosyal kültürel yönden hem sportif yönden hem de sanatsal yönden çocukları yetiştirirken en temel amacımızda akademik başarıyı hiçbir zaman ıskalamamız gerekir.’’dedi.

Gerçekleştirilen Bilim Fuarı'na katılan Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan ise,  "Samsun olarak yaptığımız 17 proje ile finallere katıldık. Projelerimiz yeni yeni oluşmaya başlıyor. Geçmişte proje diye bir şey olmadığı, son 10 yılda bu projelerin gündemimizde yer aldığını görüyoruz.  Türkiye bilim ve teknoloji alanda son dönemde çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bugün bu proje sunumunu hazırlayan öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çarşamba Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Bilim Fuarı'nı gezen Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, öğrencilerin projelerini inceleyerek proje sahiplerine çalışmalarında başarılar dilediler.

img_0151.jpgimg_0153.jpg

HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN- Sema Nur KOÇAKER- Mustafa CİVELEK- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber