Çarşamba’da balık sezonu açıldı

Çarşamba’da balık sezonu açıldı
Çarşamba’da olta ile balık tutan balıkçılar dün tarihi köprü ve Ali Fuad Başgil Köprüsü üzerinde balık tutmak üzere Yeşilırmak’a akın ettiler

1 Eylül’de kalkan yasakların ardından balıkçılar için balık sezonu açıldı. Sofraların bir birinden farklı Türkiye Denizlerinde çıkan balıklarla dolduğu aylara girilmiş oldu. Ama Çarşambalı olta balıkçıları için bu durum biraz daha farklı, neden mi? Çünkü Çarşamba’da Yeşilırmak üzerinde balık tutan balıkçılar için balık sezonu; Yeşilırmak üzerinde bulunan Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu barajlarında suların kesildiği zaman açılıyor.

Barajlardaki su kesintisinin ardından ırmağın debisinde meydana gelen düşüş ile birlikte ırmak kenarlarına akın eden Çarşambalı balıkçılar, gerek tarihi köprünün üzeri gerekse de ırmak kenarında uygun alanları doldurarak suların kesilmesinin tadını balık tutarak çıkardı. Özellikle tarihi köprü üzerinde balık tutan onlarca balıkçı, küçükte olsa köprü üzerinde Galata Köprüsü manzarası yaratırken, oldukça da yoğun bir kalabalığın ilgi odağı oldular. Geçmişe oranla ırmaktaki balık nüfusunun çok fazla düştüğünü belirten balıkçılar “bilinçsiz avlanmalar ırmaktaki balık oranlarını düşürdü” dedi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber