Çarşamba’da bağımlılıkla mücadele toplantısı

Çarşamba’da bağımlılıkla mücadele toplantısı
Çarşamba’da İlçe Kaymakamı Mustafa Güney başkanlığında, 2. Bağımlılıkla Mücadele toplantısı gerçekleştirildi

Bağımlılıkla mücadele koordinasyon kurullarının oluşturulmasına ilişkin başbakanlık genelgesi doğrultusunda Samsun Valisi başkanlığında yürütülen ‘’İl koordinasyon kurulu’’ tarafından alınan kararla İlçe devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile oluşturulan ‘’İlçe Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu’’ Kaymakam Mustafa Güney başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Çarşamba Başsavcılığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe emniyet müdürlüğü, Üniversite temsilcisi, diğer ilgili müdürlükler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda Çarşamba ilçesinde madde bağımlılığının ne durumda olduğu kurumların elindeki veriler doğrultusunda değerlendirildi.

Toplantı sonunda şu kararlar alındı:
İlçemizde madde bağımlılığı açısından riskli bölgelerin belirlenmesi.
Alo 191 madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme hattının halkımıza her vesile ile hatırlatılması.
0552 1555655 numaralı WhatsUp telefon ihbar hattının halkımıza bildirilmesi. Bu hatta vatandaşlarımızın çektikleri video ve fotoğrafları gönderebileceklerinin anlatılması
Bir sonraki toplantıda Başbakanlık, bakanlıklar ve iller bazında oluşturulmuş eylem planlarının değerlendirilerek Çarşamba ilçemiz için uygulanabilir bir eylem planı oluşturulması.
Bağımlı bireylerin tedavi amacıyla tedavi kurumlarına gittiklerinde kolluk kuvvetleri veya savcılıklara ihbar edilmediklerinin ve bilgilerinin gizli kaldığının net olarak anlatılması.
Kurumlarımızda faaliyet gösteren danışma birimlerinin daha aktif olarak kişilere ve ailelere hizmet vermelerinin sağlanması
Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda özellikle Jandarma ve polis teşkilatı başta olmak üzere tüm devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde mücadeleye etkin bir şekilde ve kararlılıkla devam etmesi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber