Çarşamba’da aşılama çalışmaları

Çarşamba’da aşılama çalışmaları
Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan büyükbaş hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanıyor.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyen ve teknikerlerinden oluşan Hayvan Sağlığı Birimi, ilçedeki büyükbaş hayvanları koruyucu aşılama kapsamında şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarına devam ediyor. 
Çaltı Mahallesi’nde yapılan aşılama çalışmasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, “İlçemizde 50 bin adet civarında büyükbaş hayvan mevcudumuz var. Diğer taraftan da ilçemizde modern ve büyük bir hayvan pazarının varlığı ile Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunmamız bölgemizde riskin her an gündemde olması anlamına gelmektedir. Ancak İlçe Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Birimi’nde görevli arkadaşlarımın çalışmalarda gösterdikleri hassasiyet sayesinde bu riski her zaman bertaraf etmiş durumdayız. Şap aşılaması üreticilerimiz açısından büyük önem taşımaktadır. En önemlisi bu hastalığa karşı koruyuculuk sağlaması. Ayrıca hayvancılıkla geçimlerini sağlayan üreticilerimizin bakanlığımız hayvancılık desteklerinden faydalanmaları için ilk şarttır. Üreticilerimize hayvanlarını mutlaka aşılatmalarını özellikle ve önemle bahsettiğim nedenlerden ötürü tavsiye ediyorum” dedi.

20160812aw824796_01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber