Çarşamba’da Alzheimer Ve Demans Hastalarının Yüzü Gülecek

Çarşamba’da Alzheimer Ve Demans Hastalarının Yüzü Gülecek
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba’da yapılacak olan Sosyal Hizmetler Merkezi ve Alzheimer ve Demans Hastalığı Gündüzlü Bakım Merkezi ile alakalı olarak açıklamada bulundu

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba Belediyesi’nden hazineye devredilen Çarşamba Adapark Mevkii’nde bulunan 2700 m2’lik arsaya yapılacak olan Sosyal Hizmetler Merkezi ve Alzheimer ve Demans Hastalığı ile alakalı olarak Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, arsanın bulunduğu alanda projeyi anlattı.

Kaymakam Caner Yıldız proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Çarşamba’ya büyük hizmette bulunacak bir projeyi hayata geçireceğiz.  Belediyemizin ve milletvekillerimizin desteğiyle çalışmalarına başladığımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkılarıyla hayata geçirilecek olan sosyal hizmetler merkezi ve gündüzlü yaşlı bakım merkezimizi hayata geçireceğiz. Şehir merkezinde yer alan 2700 m2’lik  alanın belediye tarafından bir tahsisi yapıldı. Bu alanda sosyal hizmet merkezi, sosyal hizmetlere yönelik idari merkez ve yaşlılara yönelik gündüzlü rehabilitasyon merkezi yapmayı düşünüyoruz. Özellikle Demans ve Alzheimer hastalığına uğramış yaşlılarımızın günlük bakımları yapılacak. Bu yaşlılarımız sabah 8’de evlerinden alınıp burada bakımları gerçekleştirildikten sonra akşam tekrar evlerine bırakılacak. Bu da aileleri büyük oranda rahatlatacak. Çünkü Alzheimer ve Demans aileler için bakımı çok zor hastalıklar” dedi.

Arsanın tahsisinin ardından projenin bu yıl içerisinde projelendirilerek, Çarşambaya kazandırılacağını belirten Kaymakam Yıldız, proje hayata geçtiği takdirde projenin Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve örnek olacağını açıkladı. 

img_9-045.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber