Çarşamba’da 30 bin öğrenci sıraları doldurdu

Çarşamba’da 30 bin öğrenci sıraları doldurdu
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı dün itibari ile başlarken Çarşamba’da da 30 bin öğrenci sıraları doldurdu

 

Çarşamba’da 2012-2013 eğitim öğretim yılı Çarşamba Belediye Meydanı’nda düzenlenen Atatürk anıtına çelek koyma töreni ile başladı.  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsa uysal ve Şube Müdürlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğretmenin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören son buldu.

Cemil Meriç İlköğretim Okulu’nda düzenlenen kutlama programına ise Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin okudukları şiirler ve konuşmaların ardında konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü İsa Uysal yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

Uysal’ın konuşmasının ardından Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar,  Öğrencilere ve konuklara karşı yaptığı konuşmada, “Çarşambamızda bu güzel ilçemizde özellikle 2002’den, yani AK Parti iktidarından sonra, Eğitime %100 destek kampanyaları ile yerel yönetimlerimizin de bu kampanyalara sahip çıkması ile çarşambamızın bu konudaki mekan eksikliği hızla karşılanıyor. Belediye olarak biz her türlü arsa desteği yapmaya hazırız bu konuda da planlamalarımızı yapıyoruz.  Çünkü biz insanın yaratılmasından sonraki en önemli faaliyetinin Eğitim öğretim olduğunu biliyoruz” dedi

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Kaymakam Caner Yıldız, öğrenci ve öğretmenlerin Eğitim-Öğretim yılını kutlarken, “Bugün Çarşamba’da 30 binin üzerinde öğrencimiz 1600 öğretmenimiz var. Eğitim konusunda 12 yıllık kesintisiz eğitim konusunda artık çocuklarımızı bu konuda %100 olarak faydalanarak eğitimlerini tamamlayacaklar. Yeni okullarımız var onların açılışlarını yakın bir tarihte yapacağız” dedi.

Çarşamba Kaymakam yıldız öğrencilere de öğütler vererek farklılık yaratın diyerek öğrencilere vakit buldukları her dönemde okumaları gerektiğini dile getirdi. Yıldız, “Her ülkenin Mili Marşı var. Bizim İstiklal Marşımız var. Bunu her zaman bilmeli ve buna göre hareket etmeliyiz” dedi. Kaymakam Yıldız’ın temsili zil çalışının ardından öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.

Haber-Foto: Serkan Karahan

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(8).jpg

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(6).jpg

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(5).jpg

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(4).jpg

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(3).jpg

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(2).jpg

carsamba’da-30-bin-ogrenci-siralari-doldurdu-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber