Çarşamba’da 29 Ekim coşkusu

Çarşamba’da 29 Ekim coşkusu
Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlama programı kapsamında Çarşamba Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti

Belediye Meydanında gerçekleştirilen törene Çelenk sunma töreninde , Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çarşamba Belediye başkanı Halit Doğan, Mülki ve idare amirler, Siyasi parti Temsilcileri katılım sağlandı.Saygı duruşu  ve istiklal marşı ile başlayan tören Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve  Çarşamba Belediye başkanı Halit Doğan'ın Atatürk Anıtına  çelenk sunması sonrası program sona erdi.

" İhtiyacımız olan birlik ve beraberlik duygusudur"

Günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Türk Milleti'nin şanlı tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. İstiklal ve İstikbalimizin ortak paydası olan Cumhuriyet, aynı ülkeyi paylaşan aynı topraklar için canını feda eden, aynı havayı soluyan bu vatanın  evlatlarını ilelebet bir arada tutacaktır. Millet olarak karşımıza çıkan problemleri aşmak için her zaman ihtiyacımız olan husus birlik ve beraberlik duygusudur. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz sürece aşamayacağımız sorun ve engel yoktur. Tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Birlik ve beraberlik içinde geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanımızın her türlü tehlikeden korumaktan geri durmayacağız. Bu vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Aziz milletimizin ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber