Çarşamba ve Karadeniz’de tek

Çarşamba ve Karadeniz’de tek
Çarşamba’da ve Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza atan Çarşambalılar Mesleki Yeterlilik Eğitimi Merkezi tarafından SRC 1,2, 3,4 Eğitiminin yanında tehlikeli madde taşımacılığı eğitimi de verilmeye başlandı

 

HABER – FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşambalılar Mesleki Yeterlilik Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Şahin yaptığı açıklamada, “4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamında, karayolu taşımalarını ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek ve güvenli hale getirmek, taşımada düzen ve güvenliği sağlamak karayolu taşımalarının diğer taşıma sistemleri ile birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini sağlamak ve kargo işletmeciliği hizmetlerin şartlarını belirlemek konularında eğitim vermek üzere Çarşambalılar Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezi’ne yetki verildi” dedi.

Merkez Müdürü Hasan Şahin gazetemize yaptığı açıklamada “25 Şubat 2003’ten sonra sürücü belgesi alan sürücüler Ticari taşıt kullanabilmeleri için Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde açılan Mesleki Yeterlilik Eğitim merkezlerinden kullanacakları taşıt türüne göre SRC 1, 2, 3, 4, 5 türü Mesleki Yeterlilik Eğitimi belgeleri alması gerekiyor. Bu belgelerin tamamlanan eğitiminden sonra ticari taşıt kullanılacak sürücüler, Ulaştırma Bakanlığının düzenlediği sınavı başarı ile bitirdikten sonra ticari taşıt şoförü olabiliyor” dedi.

Çarşamba’da hizmete başlayacak olan Çarşambalılar Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Şahin Mesleki Yeterlilik Eğitimine başvuran sürücülerin kullandıkları araç türüne göre SRC 1, 2, 3 ve 4 belgeleri alabileceklerini, bunun yetkisini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 27.07.2012 tarihinde Çarşambalılar Aracılık Hizmetleri Şirketine verildiğini dile getirirken, “Tanker, LPG ve mutfak tüpleri yani kısaca tehlikeli madde taşıyan sürücülere verilecek eğitim hayati önem ve özellik taşıdığından yönetmeliğe göre bu dersin eğiticisinin Avrupa’dan sertifika alması gerekiyordu. Bir eğiticiyi AVRUPA ya seminere gönderdik. Dört aylık ADR eğitiminden sonra onu da SRC 5 eğitimini vermek üzere kadromuza kattık. Bunun yetki belgesini ise 08.02.2013 de aldık. SRC 1,2, 3,4 eğitiminin yanında tehlikeli madde taşımacılığı eğitimini de vermekten kıvanç duyuyoruz. Çarşambaya hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber