Çarşamba Türk Eğitim-Sen’den sendikacılıkta bir ilk

Çarşamba Türk Eğitim-Sen’den sendikacılıkta bir ilk
Samsun Türk-Eğitim Sen şubesine bağlı Çarşamba Türk Eğitim-Sen sendikacılık tarihinde bir ilke imza atarak hazırladıkları Avrupa Birliği Projesi ile Çarşamba’yı avrupada tanıtacak

Çarşamba Türk Eğitim-Sen sendikası hazırladığı Avrupa Birliği projesi ile Çarşamba’yı Avrupada tanıtacak. Dün Çarşamba Türk Eğitim-Sen şubesinde konu ile alakalı yapılan basın açıklamasında projenin detayları basına tanıtıldı.

Çarşamba Türk Eğitim-Sen’nin sendikacılıkta bir ilk olarak nitelendiriği proje ile alakalı olarak yapılan açıklamada, “Çarşamba Türk Eğitim-Sen olarak sendikacılıkta bir ilke daha imza attık. Samsunumuzun pidesini, Çarşambamızın  8 köşeli kasketini, düğünlerimizin keşkeğini Avrupa tanıyacağız” denildi.

Sendika Adına açıklamada bulunan Güngör Bağ, “Samsun Türk Eğitim-Sen Şubesine bağlı Çarşamba Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans’ın Hayat boyu Öğrenme (LLP) Grundtvig Programı kapsamında yapmış olduğu ‘’Tarihi ortak bağlar ve kültürümüz, el
sanatlarımız, yemek kültürümüz, gelenek ve göreneklerimiz doğal ve tarihi zenginliklerimizi Avrupa’ya tanıtmak’’ konulu projemiz kabul edilmiştir. Proje kapsamında Samsun ilimize ve Çarşamba ilçemizin tanıtımını yapacağız. Geçmişten günümüze il ve ilçemizin tarihini, doğal güzelliklerini, geleneklerini, sosyal hayatını, insanlarımızın yaşayış tarzlarını, yemeklerimizi, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde Avrupa ülkelerine tanıtacağız” dedi.

Bağ açıklamalarının devamında, “ Proje kapsamında Polonya, İspanya, İsviçre, Fransa ve İtalya ya gidilecektir. İlk hareketlilik 14-19 kasım 2012 de Polonya da toplanılacaktır. Bu projemiz 2 yıl sürecektir. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu projeler sayesinde ülkemizdeki birçok kurum ve kuruluşlar Avrupa ülkelerine giderek, Ülkemizin AB sürecindeki çalışmalarına doğrudan katkıda bulunmuştur. Bu projeler sayesinde AB bakanımızın da dediği gibi AB süreci artık kapalı kapılar ardında siyasetçiler ve bürokratlar tarafından yapılan toplantılar olmaktan öteye geçmiş, doğrudan bizlerin hayatını etkileyen, bizleri sosyal hayatta söz sahibi yapan bir süreç olmuştur.  Bu projeler bizlerin kurumsal anlamda Türkiye’nin Avrupa’daki gönüllü elçileri olarak ülkemizi kültürümüzü, tarihimizi yani ‘’bizi’’ en iyi şekilde anlatmamıza ve tanıtmamıza vesile olmuştur.  Günden düne kalkınan, zenginleşen ve sadece bulunduğu coğrafyada değil tüm dünyada saygılığı artan ülkemizi bu AB sürecinde Avrupa da temsil ederek bu sürece katkı sağlamış olacağız” dedi.

Avrupa Birliği Grundtvig programının amacı ise;

Grundtvig Programı, bilginin sürekli yenilenmesi neticesinde oluşan gereksinimleri
karşılamak ve yetişkin kişilere yaşamları boyunca, bilgi ve niteliklerini geliştirmek için imkânlar
sunarak istihdam olanaklarını arttırmak ve toplumda gelen değişikliklere uyum sağlamalarını
amaçlar.

Grundtvig, mesleki eğitim dışında her çeşit yetişkin ve yaygın eğitim üzerine odaklanır. Yaygın eğitim içindeki öğrenci, öğretmen, eğitmen ve diğer personelle yetişkin eğitim alanındaki eğitim kurumları ve bu tür eğitim fırsatları sunan kuruluşları hedefler. Yaygın eğitim kurumları baştaolmak üzere sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, danışmanlık ve bilgi/işletim kuruluşları il özel kuruluşlar, yüksek öğrenim kurumları vs. ülkeler arası ortaklıklar,  Avrupa projeleri ve ağlar kurarak birlikte çalışabilirler. Bu tür kurum ve kuruluşlarda yetişkin eğitimi faaliyeti yapanlar aynı zamanda uluslararası hareketlilik faaliyetlerinde de bulunabilirler.

egit-sen.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber