Çarşamba TSO’dan ‘E-Fatura’ bilgilendirmesi

Çarşamba TSO’dan ‘E-Fatura’ bilgilendirmesi
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'ndan E-Fatura Dijital Dönüşüm bilgilendirme toplantısı icra edildi

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı ve Samsun Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası işbirliği ile 'E-Fatura' konulu bilgilendirme toplantısı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Çarşamba Vergi Dairesi Müdürü İlyas Vural, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütçü, Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Serkan Baydemir, Usül Müdürü Murat Kahramanoğlu, Uygulama Müdürü Özdemir Özberk, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çarşamba Temsilcileri, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve çalışanları katıldı.
carsamba-tso’dan-‘e-fatura’-bilgilendirmesi-(1).jpg

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada, “‘01 Ocak 2020 tarihi itibariyle mevzuatta belirtilen firmalarımız için yasal bir zorunluluk haline gelecek E-Fatura Uygulaması hakkında bilgilendirme toplantısı için bir araya geldik. Üyelerimizin E-Fatura konusunda bilgilendirilmesi ve herhangi bir yaptırımla karşılaşmaması, firma satış işlemlerinin anlaşılabilmesi ve bu kapsama dahil olacak reel sektör temsilcilerinin uyması gereken prosedürlerle ilgili önemli bilgiler edindik. Sunumlarda e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-smm, e- müstahsil makbuzu, e gider pusulası, e- defter, e sigorta poliçesi gibi konular ile 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama vergisi ve Değerli konutlar vergisi anlatıldı. Toplantının hayırlı olmasını diliyor,Sunumları gerçekleştiren eğitmenlerimize ve toplantıya katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.’ dedi.
carsamba-tso’dan-‘e-fatura’-bilgilendirmesi-(2).jpg

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütçü de yaptığı konuşmasında “ Reel sektör temsilcileri siz değerli tacirler ve mali müşavirler olarak bizler bir bütünün ayrılmaz parçası olarak, çalışmaktayız. Dolayısıyla, sizlerin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Burada bu sorunların tamamını anlatarak değerli vakitlerinizi almak istemiyorum ama, öncelikli olarak birkaç konuya değinmek istemiyorum. Başta Kar dağıtımına stopaj uygulanması meselesi var. Bu kazanç aslında zaten vergilendirilmiş, tekrar bu kar için stopaj ödenmesi çok sıkıntılı bir durum. Vergi afları da sıkıntı oluşturuyor, Aflar kamu borçlarını düzenli ödeyen mükellefler için bir mağduriyet konusu haline geldi. Ödeme alışkanlıklarını da bozan bir durum. Bu durumu ortadan kaldırmak için, son defa kapsamlı bir af düzenlenmesi yapılarak bundan sonra bir daha af çıkarılmaması gereklidir. Teşvikler le ilgili de İŞKUR’un elinde işsizlik fonunda çok ciddi bir kaynak var. Bu kaynak , reel sektörün sorunlarına yönelik sübvansiyonlarda kullanılması, üreten, ekonominin temelini teşkil eden işletmeler desteklenmelidir” dedi.
carsamba-tso’dan-‘e-fatura’-bilgilendirmesi-(4).jpg

Konuşmaların ardından Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ve konu ile ilgili uzmanlar tarafından E-Fatura ve diğer dijital uygulamalar hakkında üyelere bilgiler verildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber