Çarşamba TSO Başkanı ve İlkumut Sahibi Ahmet Yılmaz’dan: “BİR MÜJDE DAHA”

Çarşamba TSO Başkanı ve İlkumut Sahibi Ahmet Yılmaz’dan: “BİR MÜJDE DAHA”
Samsun’un Atakum ilçemizde inşa edilecek olan 100 yatak kapasiteli PERA Değerli Hayatlar Özel Engelli Bakım Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Atakum ilçesinde gerçekleştirilen PERA Değerli Hayatlar Özel Engelli Bakım Merkezi Temel Atma Törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba İlçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak konuşma yapan PERA Değerli Hayatlar Özel Engelli Bakım Evi Sahibi ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz , “Samsun ilimizde hali hazırda 7 özel engelli bakım merkezi faaliyette olup yaklaşık 700 engelliye bakılmaktadır.  Engelliler ilgili genel müdürlük tarafından ruhsal - bedensel ve zihinsel olarak sınıflandırılmıştır. Açılacak kurumlar; bu sınıflandırılmalardan biri tercih edilerek ayrı ya da birbirinden bağımsız alanlarda bakım hizmetlerini yürütmeleri gerektirmektedir.  İlimizde zihinsel engellilere bakım hizmeti veren kurumların  kontenjanları dolu olmasından dolayı bakıma muhtaç engelliler başka illerdeki bakım merkezlerine yönlendirilmektedir. Temeli atılacak binamız kalite standartlarına uygun, erişilebilir bina olarak tasarlanmıştır. Bina 100 yatak kapasiteli 3000 m2 kapalı alanı 1000 m2 bahçesi, tek kişilik, 3 ve 4 kişilik odaların yanı sıra çok amaçlı salon, dinlenme odaları, yemekhane, etkinlik odaları, revir, sosyal servis, fizyoterapi salonu gibi ortak kullanım alanlarıyla hizmet verecektir. 2006 yılında çıkan kanun ile birlikte sosyal devlet anlayışının gereği olarak özel eğitim gerektiren özel gereksinimli bireylere eğitim verilmek üzere ücreti tamamen devlet tarafından ödenmek üzere özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı iken milli eğitim bakanlığına bağlanmış,sağlık güvencesi ne olursa olsun tüm giderleri devlet tarafından karşılanmıştır.     Bugün türkiye genelinde toplam 2610 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi 40.000 personel ile 400.000 engelli bireye hizmet vermektedir.  2006 yılından itibaren çıkartılan kanunlar ile kendilerinden sakat olarak bahsedilen engelli kardeşlerimizin rencide olmaması için önce ‘engelli’ şimdi ise ‘özel gereksinimli birey’ olarak adlandırılmaktadır.”  Dedi.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Türkiye yaklaşık 20 yılda bu meselede çok ciddi mesafe kat etmiş durumda. Sanıyorum şuanda batı toplumlarında bile eskiden gençliğimizde duyduğumuz birçok şeyin önüne geçmiş bir Türkiye ile birlikteyiz. Bu çok kolay bir şey değil. 400 bin civarında engelli ve bu konuda vatandaşımıza sosyal devlet ilkesi gereği üzerine düşeni yapan bir ülkeyiz. Samsun’da 10 bin insanımıza evde yaşlı bakım hizmeti veren bir Samsun var. Büyükşehir Belediyemizin de bu konuda çok ciddi yatırımları ve hizmetleri oldu. Bizde inşallah bunu önümüzdeki dönemlerde programlayarak genişletmeyi ve artırmayı planlıyoruz. Hepimiz engelli olmaya adayız. Burada engelli yakını, akrabası olanlar vardır. Engelli pozisyonunda gördüğümüz insanlarımız aslında bir tek o aileye ait değil, hepimize aittir. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanlığımızın ana ilkesi bunun üzerinedir. Bu konuyla ilgili yapılması gereken ne varsa, yapılması noktasında büyük bir gayret büyük bir hassasiyet var. Bugün temelini atacağımız bu tesiste bunun bir ürünüdür. Samsun her alanda olduğu gibi bu alanda da bölgesinde önder ve örnek olmak zorunda. Ahmet başkanımızı kutluyorum.Yatırım yapacak, insan hayatına dokunan her alanda önceliğimiz vardır” ifadelerini kullandı.

Başkan Demir’in ardından konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, PERA Özel Engelli Bakım Merkezi Kurucusu Ahmet Yılmaz’ı girişiminden dolayı kutladığını ifade ederek, Samsun’da Otistizm üzerine çalışmaların da yapılacağını belirtti. Milletvekili Yılmaz, “Türkiye’de son 15 yıl içerisinde, daha önceden göremediğimiz oranda bu amaçlarla yapılan yatırım ve hizmetler var. Bu yatırımları yapanlardan Allah Razı olsun. “ şeklinde konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, “Güzel bir temel atma töreninde bir araya geldik. Ahmet beyi tebrik ediyorum. Kendisi kutsal bir iş yapıyor. Bizim hepimizin toplumda gördüğümüz zaman gerçekten anlayışla yaklaşmamız gereken özel gruplara hizmet ediyor. O yönüyle kendisini tebrik ediyoruz.  Son 10 yılda hükümetimiz aslında dezavantajlı gruplar üzerinde büyük değişiklikler yaptı. Hem mevzuat alanında, hem hizmet alanında. Gerçekten hükümetimize gönülden teşekkür etmemiz lazım. Artık Türkiye Avrupa’yı geçti. Bakın bir rakam vereyim. Samsun’da 10 bin kişi evde bakım hizmeti alıyor ve 1 yılda 130 milyon TL parayı bu ailelere vererek, ailelerin huzuruna katkı sağlıyor. Bu tesislerde bunun yansımasıdır. Dezavantajlı denilen grupları devletimiz kaderlerine bırakmıyor.” Dedi.

Programda konuşmaların tamamlanmasının ardından Kur’an-ı  Kerim Tilavetine geçildi . Tilavet sonrası kurban kesimi ile birlikte katılımcılar butona basarak temel atma işlemini başlattılar.

1-091.jpg2-109.jpg3-095.jpg4-075.jpg5-049.jpg6-036.jpg7-032.jpg8-026.jpg9-012.jpg11-016.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber