Çarşamba TOKİ ile Alakalı resmi ağızlardan hala bir açıklama gelmedi

Çarşamba TOKİ ile Alakalı resmi ağızlardan hala bir açıklama gelmedi
Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından gündeme taşınan TOKİ konutları vatandaşlarında kafasını kurcalamaya devam ederken,

 Çarşamba TOKİ konutları ile alakalı resmi ağızlardan hala bir açıklama gelmemesi vatandaşlar ve TOKİ sakinleri tarafından yadırgandı

Samsun’da yaşanan ve 14 can kaybının yaşandığı sel felaketlerinin ardından, 5 kişinin yaşamını yitirdiği TOKİ konutları konusunda büyük bir tartışma başlamış ve konutlara ilişkin alınabilecek önlemler Türkiye’nin gündemine taşınmıştı. Gazetemizde yayınladığımız Samsun’dan sonra Çarşamba TOKİ konutları da Risk Altında mı? haberinin ardından,  bir çok ulusal kanal bölgeye gelerek Çarşamba TOKİ Konutları üzerine haber yapmışlardı.

carsamba-toki-ile-alakali-resmi-agizlardan-hala-bir-aciklama-gelmedi-(2).jpg

Yapılan onca haber ve tartışmaya rağmen yetkilerden TOKİ sakinlerini rahatlatacak bir açıklamanın hala yapılmamış olması ise Vatandaşların tedirginliklerinin sürmesine neden oluyor. 678 dairede toplam 2050 kişinin yaşadığı TOKİ konutları Çarşamba için büyük bir nüfusun barındığı bir alan. Başta TOKİ sakinleri ve vatandaşlar TOKİ konusunda yetkilileri açıklama yapmaya davet ederken,  Salıpazarı ve Ayvacık’ta yaşanan sel felaketinin ardından Yeşilırmak’taki suların yükselmeye başlamasıyla birlikte il afet koordinasyon merkezinden alınan önlemler neticesinde Çarşamba TOKİ konutlarının ilk üç katının boşaltılması ise TOKİ sakinlerinin tedirgin bekleyişinin tuzu biberi oldu.

TOKİ sakinleri yönetimi alabilecek mi?

Türkiye’nin her yerinde yapılan TOKİ konutlarının yapımları tamamlandıktan belli bir süreye kadar sitelerim yönetimi TOKİ tarafından yapılmakta. Çarşamba TOKİ konutları için de aynı uygulamaya giden TOKİ yönetimi kendisine bağlamıştı. Bu konuda Çarşamba TOKİ sakinleri yönetimi kendileri yapmak istediklerini belirtip konuyu mahkemeye taşımışlardı. Şuan davalık olan konunun TOKİ sakinlerinden alınan bilgiler neticesinde, önümüzde aylarda TOKİ sakinlerinin lehine sonuçlanması bekliyor.

Böylesi bir süreçte Çarşamba TOKİ sakinlerini Sitenin güvenliği konusunda rahatlatacak resmi bir açıklamanın gelmemesi ise Site sakinleri tedirgin ediyor ve bu konuda yetkililerinden derhal bir açıklama bekleniyor.

Haber-Foto Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber