Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Bala ‘dan Kamyonet Sahiplerine Uyarı

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Bala ‘dan Kamyonet Sahiplerine Uyarı
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Odalarına kayıtlı meslektaşlarının taşımacılık, evrak, can güvenliği, kamyon yük taşımacılığı ve bakımı ile birlikte yetki belgeleri konularında Kamyon sahiplerini uyardı.

Kamyonetlerle işçi veya  yolcu taşınmasına izin verilmeyecek

Bala, "Meslektaşlarımızın mağdur olmasını istemiyor bilgilendiriyor ve onların yanında onlarla mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz mevsimi münasebetiyle köylü kardeşlerimizin bağ ve bahçelerindeki meyve sebzelerini ve fındık bahçelerindeki fındıkların toplanması için çalıştırdıkları işçi kardeşlerimizi kamyonet türü araçlarla taşıdıkları sebebiyle  maalesef can  güvenliği düşünülmemektedir.

Can güvenliği her şeyden önce gelir

Bütün vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önemlidir. Bu  tür uygulamanın bu yaz döneminde yaşanmaması adına her türlü önlem ve denetimlerin ilgili trafik ekiplerimiz  ve jandarma ekiplerimizce yapılacağını bildirir bu konuda milletimizin efendisi olan  tüm çiftçi kardeşlerimiz gerekli önlemleri almaları , hassasiyetle tüm kurumlarımızın birlikte oluşabilecek can kaybının yaşanmaması adına hassas davranmasını bekliyoruz.

Kamyonetler imalatı bakımından yük taşımacılığı için kullanılmalı

Kamyonet tipi araçlarımız gerek karayolları taşıma kanunu, gerek karayolları taşıma yönetmeliğinde geçen kavram ve maddelerde “sadece yük taşımaya mahsus izin verilmektedir bunun dışında yapılacak her türlü faaliyet özellikle kasalarında yolcu taşımaları yasaktır , cezai işleme tabidir. Gerekli idari para cezası uygulanır ve trafikten men edilir “denilmektedir.

Yetki belge ücretleri düştü

Özellikler çiftçi kardeşlerimizin ve kendi yükünü taşıyan kamyonet sahiplerinin ulaştırma bölge müdürlüklerinden aldıkları K2 yetki belgeleri yapmış olduğumuz müracaatlar girişimlerimiz neticesinde fiyatları 25.07.2014 tarihinde yapılan karayolları taşıma yönetmeliğinde değişiklik ile 880 tl olmuştur. Ayrıca yine nakliye sektöründe kullanılan şehir içinde yük taşımacılığı  yapacak kamyonet sahiplerinin ise alacakları belge fiyatı da 1.760 tl düşürülmüştür. Bu indirimlerden sadece kendi işini yapan kamyonet sahipleri yani k2 belgesi alacaklar ve şehircinde nakliye yük taşımacılığında çalışan kamyonet sahipleri k1 alacaklar faydalanacaklardır.

Şehirler arası çalışan kamyoncu esnafının durumu

Bazı yazılı ve medya servislerinde açıklama yapılmadığı için kamyoncu esnafımız yanlış bilgi aksettirilmiştir. Şu an için kamyoncu esnafımıza bir indirim verilmemiştir ancak; Kamyoncu esnafımızla ilgili K1 belge indirimi ve belge devri konusunda  müracaatımız bulunmaktadır ve süreç halen devam etmedir, odamızca süreç yakından takip edilmektedir.

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber