‘ÇARŞAMBA ŞEKER’ MASADA!

‘ÇARŞAMBA ŞEKER’ MASADA!
Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan ve temeli 1989 yılında atılan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yaklaşık 7 yıl sonra yeniden üretime geçmesi gündeme geldi.

Yaklaşık 7 yıldır atıl durumda bulunan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesi amacıyla gerekli çalışmalar yapılıyor. İlçe çiftçilerinin ve civar bölge çiftçisinin ürettiği şeker pancarını işleyerek önemli bir şeker üretimi sağlayan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden açılması ve çiftçilerin yeniden üretime başlamaları amacıyla bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Gerçekleştirilecek toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun AK Parti Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Yücel, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve şeker pancarı ekiminin yapılacağı bölgelerin Ziraat Odası Başkanlarının katılım sağlayacağı açıklanırken, yapılan toplantı sonrası Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yakın zamanda faaliyete geçmesi bekleniyor.

Üretimin olmadığı Çarşamba Şeker Fabrikası’nın bünyesinde bulunan arazinin bir kısmının Çarşamba Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılması amacıyla verildiği bilinirken, fabrikanın önemli bir şeker pancarı işleme potansiyeline sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber