Çarşamba PTT'ne sahip çık!

Çarşamba PTTne sahip çık!
Çarşamba Belediye Başkanlığı Vefa AVM'nin canlanması için İlçenin Batı yakada bulunan PTT Müdürlüğünü ve Kız Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi binalarını yıkmaya hazırlanıyor. Haberi duyan vatandaşlardan tepkiler gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Çarşamba Belediye Başkanlığı Vefa AVM'nin canlanması için İlçenin Batı yakada bulunan  PTT Müdürlüğünü ve Kız Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi binalarını yıkmaya hazırlanıyor. Haberi duyan vatandaşlardan tepkiler gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Çarşamba Belediye Başkanlığı İlçe de yapımı yılan hikayesine dönen Çarşamba Devlet Hastane, Kapalı Spor salonu gibi inşaatlar yarım kalmışken, yeni yapılması için uğraşılacağı iddia edilen PTT ve Kız Meslek Lisesi binalarının yıkılacak haberlerine tepki göstermeye başladıkları iddia ediliyor. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın VEFA AVM'nin canlanması adına uzun süreden beridir yoğun şekilde sürdürdüğü çalışmalarına şimdi de Batıyaka da bulunan PTT  Müdürlük binası ve Kız Meslek Lisesi binasını yıkmayı planladığı iddia ediliyor.

İddialara göre Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, konuyu uzun süreden beridir AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan'la birlikte sürdürdüğü çalışmalar hakkında edindiğimiz bilgilere göre: Başkan Dündar Samsun PTT Müdürlüğünün görevlendirdiği ekiple birlikte defalarca Göl Restaurantta birisi olmak üzere sık sık toplantı görüşmeleri yaparak çözüm arayışlarını hızlandırmayı hedeflediği öğrenildi.

 Çarşamba Belediye başkanı Dündar'ın planladığı projeye göre: Çarşamba İlçe merkezine giriş yolu olarak Beylerce mevkiinden eski tren yolu üzerinden ilçe merkezinde bulunan PTT binasına kadar gelinecek ve ardından PTT, Kız Meslek lisesi binaları yıkılacak ve Yeşilırmak üzerine yapılacak şehir içi 3. köprü ile birlikte yol VEFA AVM 'ye bağlanacağı iddia ediliyor. Proje içinde yıkımına karar verilen PTT için ise Samsun ve Çarşamba Müdürlükleri binalarının yıkılması öncesinde Doğu yaka'ya taşınması sonrasında Batı yaka bölümüne yeni PTT Şubesinin açılması gerektiği, çalışan ve lojmanlarda ikamet eden personel durumlarını öne sürdüğü iddia ediliyor. Bu yıkımla birlikte PTT İlçe Müdürlüğünün ise VEFA AVM'ye taşınması ile birlikte milyonlarca lira zarara uğrayacağı kesin dille ifade ediliyor.

PTT ve Kız Meslek Lisesinin yıkımını kesin olarak düşündüğü iddia edilen başkan Dündar'ın, PTT Personelleri için VEFA Konutlarından daire vermeyi önerdiği ve alış veriş merkezinin içinde de PTT için bir iş yeri hazırlamaya hazır olduğunu belirttiği iddia edildi. Bu arada Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi binasının yıkılması ile yeni binasının nereye yapılacağı ise muallak olduğu ve düşünülen bazı alanlar içinse çalışmaların sürdürüldüğü iddia ediliyor.

Tüm bu çalışmaları duyan vatandaşlar ise, "PTT binasını da Batı yaka dan taşıyarak sadece Vergi Dairesini burada bırakıyor. Oldu olacak Vergi Dairesini de Doğu yaka'ya taşısın da bu taraf tamamen resmi dairelerden yoksun kalsın. Başkan ne yapmaya çalışıyor. İlçenin tüm yollarını yapmış sıra VEFA AVM'nin canlanmasına kaldı. O binaları ve AVM'yi boşa heba edilen Abdullah paşa meydanına yapsaydı bunların hiç birisi ile uğraşılmazdı. Başkanda ki Doğu yaka hastalığının sırrı ne? diyerek PTT Binasını ve Kız Meslek Lisesinin yıkımına karşı çıkacağız" ifadeleri ile tepkilerini dile getirmeleri projenin ölü bir çalışma olacağı iddia ediliyor.

PTT ve Kız Meslek Lisesinin kapatılması konusunun gündeme gelmesi ile birlikte Siyasi partilerde de hareketlilik başlayacağı öğrenildi. Muhalefet Partileri, "Başkan kafasına koyduğunu yapmaya çalışıyor. Halkı düşündüğü yok. Halk umurunda değil. Bu ilçe halkı seçtiği başkandan yıkım değil hizmet, iş ve istihdam alanları yaratmasını bekliyor. Ama Başkan yıllardır belediyeden işçileri atarak, keyfi uygulamaları ile şehri kimseyi dinlemeden yönetmeye devam ediyor. Adalet, Demokrasiden bahsedenlerin bu despotça "Yaptım oldu" mantığına 7 Haziran'da dur diyeceğiz ifadelerini kullandılar. Bazı siyasi partiler ise PTT'nin Batı yaka'dan taşınma fikrine tepki göstereceklerini ve Çarşamba halkına 'Çarşamba susma PTT'ne sahip çık' diyecek ve bu fikrin yanlışlığına itiraz ederek mücadelemizi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Koskoca Çarşamba'da Dündar istediği gibi artık at oynatamayacak. Çarşamba halkını koyun yerine kimse koyamayacak." şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar. Haber Expres gazetesi konu hakkında ki araştırmalarını sürdürürken proje ile ilgili resmi açıklamaları da yapıldığında bu sayfalardan aktarmaya devam edecektir.

HABER MERKEZİ 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber