Çarşamba ovasında Yedaş tan tarıma darbe!

Çarşamba ovasında Yedaş tan tarıma darbe!
Yeniden Refah Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Av. Caner Bilgin, çiftçilerin adeta baş belası haline dönüşen YEDAŞ’ın kaçak elektrik kullanımı cezasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak tepkisini dile getirdi.

YEDAŞ tarafından bölgede ki üretim yapan çiftçilerin her tarlada elektrik saati bulundurması zorunluluğunu uygulamaya koymasının ardından üreticinin tarlasında elektrik saati bulunmaması halinde kaçak elektrik tüketimi yapıldığı iddia edilerek ceza-i işlem uygulandığı gündeme geldi. Konu üzerine önemli açıklamalarda bulunarak yetkilileri sorunun çözümü için çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Av. Caner Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu.

Tarımda üretime elektrik kesintisi engeli!

Yeniden Refah Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Av. Caner Bilgin yaptığı açıklamada, “Tarımsal sulama için kullanılan Elektrik saatlerini,çiftçi bir kaç tarlasında kullanabiliyorken, her tarla için çiftçiye elektrik saati bulundurma zorunluluğu getiren YEDAŞ, sayaç okuma personeli tarafından, kayıtlı olduğu tarlalarda saatleri bulunmayan çiftçiye kaçak elektrik kullanmadıkları halde, kaçak elektrikten tutanak tutulup binlerce lira ceza-i işlem uygulayıp çiftçilerin elektrik bağlantılarını iptal etmiştir. Yaklaşık 1500’ün üzerinde çiftçi, art niyetli olmamasına rağmen, Ekim/dikim zamanı gelmiş hatta geçiyor. Ama elektrik kesintisi sebebiyle sulama sistemini kullanamamaktadır. YEDAŞ yetkilileri yazılan cezanın ödenmediği için elektrik bağlantısı yapılmadığını belirtip, 15 gün sonra komisyonun kararına göre cezaların bir seferliğe mahsus iptalinin olacağını söylemektedir. Yaklaşık 1 ay önce elektrikleri kesilen 15 gün sonrada bağlantıların yapılıp yapılmayacağı belli olmayan çiftçi ekinlerini sulayamıyor, yeni dikim yapamıyor.” dedi.

“Bu tarıma yapılan darbe değil de nedir?”

Başkan Bilgin açıklamalarının devamında ise, “Hükümetin uyguladığı yanlış politikalarla Ülkemizde bitme noktasına gelen tarıma, elektrik firmaları da göz açtırmayıp, zor durumda olan çiftçiyi iyice mağdur edip tarım yapanlara darbe vurmaktadır.Vatandaş olarak Tarımın önemini bir kez daha anladığımız bu günlerde yetkililer henüz tarımın önemini anlamamış olmalı ki Köy muhtarları konu ile ilgili Kaymakamlığa, Yedaş yetkililerine, Belediye Başkanına defalarca konuyu arz etmelerine rağmen bir sonuca varılamamıştır. Şu ana kadar bu konu ile ilgili muzdarip çiftçi sayısının Samsun’da 1500 üzerinde olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Güzel ülkemizi, yeniden Tarım ülkesi haline getirecek, üretim üretim üretim diyerek köyleri yeniden canlandırıp köylüyü tekrar halkın efendisi yapacak, kendini değil bir çok ülkeyi daha  yapmış olduğu tarımla doyurabilecek, yeni bir Türkiye İnşaa etmek için Milli Görüş Esaslarında Yeniden Refah Partimizin Projeleri hazırdır ve bu projeleri uygulayacak güç ve kudrete, milli benliğe sahip vatan evlatları içimizde mevcuttur. Bu vesile ile Yetkilileri yaptıkları hatayı biran önce telafi etmeleri için göreve davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber