‘Çarşamba Ovası’ mecliste konuşuldu!

‘Çarşamba Ovası’ mecliste konuşuldu!
‘Çarşamba Ovası’ mecliste konuşuldu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Görüşülmekte olan 548 sıra sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde söz alan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin Çarşamba Ovası, Tekkeköy Deresi ve Ladik Gölü’nde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

ÇARŞAMBA OVASI BATTI, ÜRETİCİ MAĞDUR OLDU

CHP’li Tekin konuşmasında şunları söyledi ; “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sözlü olarak şu soruları yöneltti; “Sayın Bakanım, geçen yıl yani 2017'de Samsun Çarşamba Ovası'nda kılçık kanalların ve dere yataklarının çok dar olması nedeniyle selde Çarşamba Ovası battı, üretici mağdur oldu. Burada bir proje revizyonu yaparak kanalların genişletmesini düşünüyor musunuz?”

TEKKEKÖY DERESİ TEMEL FIKRASI GİBİ…

Tekin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hitaben yaptığı konuşmasının devamında ise; Tekkeköy Deresi hâlâ gemi tersanesi limanının içine akıyor. Yani aynen Temel fıkrası gibi Sayın Bakanım. Burada bunu temizleyip boşaltmak için şu anda milyarlar gerekiyor. Bu dere yatağının senelerdir dışarıya alınacağı söyleniyor, hâlâ limanın içine akıyor. Ayrıca Ladik Gölü çok tarihî bir göl, Akdağ'dan beslenen bir gölümüz. Yazın ortasında Devlet Su İşleri o gölü sulama maksatlı açıyor, açınca su çekiliyor, 500 metre civarında su çekilmesi oluşuyor, içinde yılların sâri ve o turna balığıyla meşhur olan o göl büyük sıkıntı yaşıyor.Ayrıca bu gölde bulunan turna balıkları var ve İsrail sazanı da bunun düşmanı. Kısacası, bu göl, DSİ ile İsrail sazanından çektiğini kimseden çekmiyor. Lütfen çare!” sözleriyle Bakan Eroğlu’ndan bölgedeki sorunlara çare bulmasını istedi.

BAKAN EROĞLU’NDAN CEVAP!

CHP’li Tekin’in sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu “Sayın Tekin, Çarşamba'daki taşkını biliyoruz, takip ettik hakikaten, fakat orada biliyorsunuz, bazı menfezler maalesef galerisi yeterli olmadığı için problemler yaşandı. Buradaki denize çıkış ağzındaki modelleme çalışmaları yapıyoruz. Pompajlı tahliye ve kanal genişletmeyle ilgili ihale yapıldı, Ayrıca bakan tersane limanına akan dere yatağını 50 m sol tarafa kaydırmayı müjde olarak söyledi ve yakında inşaatına başlayacağız. Ayrıca Ladik gölleriyle ilgili konuyu bizzat inceleyeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber