ÇARŞAMBA ORGANİK FINDIĞIN BİLİNCİNDE

ÇARŞAMBA ORGANİK FINDIĞIN BİLİNCİNDE
Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, ilçede organik fındık üretimi konusunda vatandaşın bilinçlendiğini söyleyerek, bilinçlenmenin yanı sıra üye sayılarında da artış yaşandığını belirti.

Yaklaşık 12 yıl önce kurulan ve yaklaşık 3 sene önce Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerini de içine alarak faaliyetlerine devam eden Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır,  Organik fındık konusunda vatandaşların bilinçlendiğin belirterek, "Bu yıl Çarşamba'da üye sayısına göre köylerde yüzde 50 oranında artış söz konusudur.Günden güne bir artış yaşıyoruz" diye konuştu.

Çiftçiler organik ürünlerin farkında

Çiftçilerin kimyasal gübre konusunda önceye göre daha çok tercih ettiklerinin altını çizen Bakır, "Artık insanlar azotun ne kadar zararlı olduğunu anladı. Çiftçilerimiz toprağın özelliğini kaybettiğini anladı. Bütün  canlıların zarar gördüğünü halkımızda farkına vardı. Bunu farkındalar bu yüzden organik fındığa ve gübre kullanımına da özen veren çiftçilerimizin sayısı günden güne artıyor. Kullanılan İlaçlardan ötürü canlıların zarar görmemesi, herkesin sağlıklı yaşaması için ve gelecek nesillere sağlıklı bir ortam bırakmak için herkesin organik ürünlere önem vermesi lazım" dedi

Ayrıca Bakır, Tarım Müdürlüğü tarafından organik üretim yapan  çiftçilere organik gübre hibesi yapılmasından dolayı Samsun İl Tarım Müdürü İbrahim Sağlam'a teşekkürlerini sundu.

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber