Çarşamba nüfusunun yüzde 10’u icralık

Çarşamba nüfusunun yüzde 10’u icralık
Edinilen bilgilere göre Çarşamba İcra Müdürlüğündeki icralık dosya sayısı Çarşamba nüfusunun yüzde 10’una yaklaştı

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Bir süredir kötü giden ekonomik veriler Çarşamba’daki icralık dosya sayısında da artışa neden oldu. Çarşamba’da özellikle tarımsal alandaki girdilerin azalması Çarşamba esnafını da etkilemiş, birçok esnaf çiftçi borç batağının içine sürüklenmiş ve son dönemlerde hızla artışa geçen icralık dosya sayıları ise 15 bin rakamına yaklaşmış.

Edinilen bilgilere göre; Çarşamba İcra Müdürlüğünde üzerinde icra takibi olan dosya sayısı, 14. 300. Bu dosyaların 10.600 tanesi Çarşamba İcra Müdürlüğü üzerinden icra takibi yapılırken, 3.700 dosyanın ise icra takibi farklı bölgelerden Çarşamba İcra Dairesi üzerinden yürütülüyor.  Çarşamba İcra Müdürlüğüne icra takibi yürütülen 14.300 dosya; Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerini kapsıyor. Bu üç ilçenin toplam nüfusu yaklaşık olarak 178 bin kişiden oluşuyor.  İcra dosyalarının yoğunluk dağılımında ise, birinci sırayı Çarşamba çekiyor. Yaklaşık yüzde 10’a yaklaşan bir icra oranı ile karşımıza çıkan Çarşamba bu konuda kara bir tablo ortaya koyuyor.

Asıl artış 2009 yılında

Çarşamba’da icra dosyalarındaki asıl artış, dünya genelinde küresel ekonomik kriz ile birlikte başlayan durgunluktan kaynaklı 2009 yılında yaşanıyor. Bu dönemde oluşan ekonomik durgunluk ve tarım girdilerinin azalması Çarşamba esnafını borç batağına sürüklüyor.

Köylülerin saflıklarından faydalanılıyor

Edinilen bilgilere göre Çarşamba İcra Müdürlüğünde en çok karşılaşılan icralık dosyalar; köylerde Pazarlama yapan pazarlamacıların, köylülere sattıkları ürünler karşılığında imzalattıkları senetler. Köylülerin senetleri ödemelerine rağmen satıcıdan almadıkları senetler yeniden işleme konularak icra takibine gidiliyor. Uyanık davranan satıcılar, köylülerin saflıklarını da kullanarak sattıkları bir ürünün parasını ikinci kez köylüden tahsis etmiş oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber