ÇARŞAMBA NENE HATUN ANAOKULU’NDA ENERJİ ANLATILDI

ÇARŞAMBA NENE HATUN ANAOKULU’NDA ENERJİ ANLATILDI
Çarşamba Nene Hatun Anaokulu’nda 2 yıldır uygulanmakta olan “OKULLARDA ORMAN” projesi kapsamında öğrenciler, bu sene ki “ORMAN VE ENERJİ” konusunu, yaparak ve yaşayarak öğrenmeye devam ediyorlar

Proje kapsamında İl sınırları içerisinde yer alan SAMSUN OMV Elektrik Üretimi tesislerine gezi düzenleyen koordinatör öğretmenler eşliğinde geziye katılan öğrenciler, gerekli bilgileri görev yapmakta olan mühendislerden öğrendiler. OMV mühendisleri ve yetkilileri, çocuklara enerji ve tasarrufu hakkında bilgi verdi.  Mühendisler rehberliğinde ‘Deneysel Oyuncak setinden oluşan rüzgar gülü, elektrik üretme ve su ile elektrik üretimi yapan oyuncaklar’ çocuklara uygulamalı olarak gösterildi.

Çocuklar, ziyarette “Nasıl Enerji Üretilir?” sorusunun cevabını öğrendiler. Enerjinin hayatımızda ki önemi ve tasarrufu konusunda bilgi sahibi oldular. Çok keyif aldıklarını söyleyen öğrenciler ve Nene Hatun Anaokulu Müdür Yardımcısı Ramazan Tanrıkulu, Koordinatör öğretmen Elif Arslanbay, Hülya Çankaya Özay ve OMV çalışanları ve yetkililerine teşekkür ederek ayrıldılar.

HABER: Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL

carsamba-nene-hatun-anaokulu’nda-enerji-anlatildi-(2).jpgcarsamba-nene-hatun-anaokulu’nda-enerji-anlatildi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber