ÇARŞAMBA MTAL’DEN TEKNİK GEZİ

ÇARŞAMBA MTAL’DEN TEKNİK GEZİ
Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı tarafından 41 öğrenci İzmit’e teknik gezi ziyaretinde bulundu

Okul yönetimi refakatinde, 41 öğrenci ile İzmit ilindeki Hyundai Assan otomobil  fabrikasına ve İstanbul THY Teknik A.Ş uçak bakım onarım atölyelerine  teknik gezi düzenlendi. Gezinin amacı otomotiv sektöründe çalışacak olan öğrencilerimizin araç üretimini yerinde görmelerini sağlamak olduğu belirtilirken, yeni üretilen araçların teknik bilgileri, motor bilgileri hakkında bilgi alınarak, öğrencilerin otomotiv sektöründeki iş olanakları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Ayrıca otomotiv sektörünün hangi nitelikte kalifiye eleman ihtiyacı olduğu sektör temsilcileri ile görüşüldüğü açıklanırken, öğrencilerin kâğıt üzerinden ezbere değil görerek ve uygulamalı olarak eğitilmesi amacı ile düzenlenen bu gezi sonucunda öğrencilerinde teorik ve pratik derslerine katkı sağlaması hedeflendi.
 

Teknik gezinin devamın da geçmişten günümüze ulaşım araçlarının sergilendiği Bursa Tofaş Anadolu Arabaları müzesini ziyaret etme fırsatı bulundu. Gezinin ikinci bölümünde öğrencilerimize milli ve manevi duygu ve düşüncelerini hatırlatmak için Bursa Ulucamii ve Tophanede bulunan türbeleri ve İstanbul da Eyüp Sultan Camii ve türbesini ziyaret edildi.

Okul Müdürü Talip Zorlu, Teknolojinin hızlı değiştiğini, mesleki eğitimin yeni araç ve gereçlere ihtiyaç duyduğunu, ancak bunların sadece devletin imkânları ile yapılamayacağını, mutlaka sektör ile işbirliği yapılması gerektiğini ve. sektör ile yeni protokoller yaparak bunun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu amaçla okulumuz olarak bu tür teknik gezileri daha sıklıkla yapmaya devam edeceğiz. Bu gezide emeği geçen Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmenlerine ve Okul idarecilerine, Gezinin gerçekleştirilmesinde maddi destek sağlayan Erçal Fındık A.Ş, Huzur Otomotiv’e teşekkür ederiz.” dedi.

 

carsamba-mtal’den-teknik-gezi-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber