Çarşamba MEM’ de "İHALE İPTAL!"

Çarşamba MEM’ de İHALE İPTAL!
Çarşamba İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından EKAP’ tan yayımlanarak gerçekleştirilen 2015/2016 eğitim öğretim yılı taşımalı ilkokul/ortaokul Öğrencilerine sıcak öğle yemeği hazırlanması, dağıtımı ve Sonrası temizlik işleri hizmet alım ihalesi iptal edil

İhalenin iptal edilmesi yüzünden eğitime başlayan öğrenciler aç bırakıldı. 2015 / 2016 eğitim öğretim yılı taşımalı ilkokul/ortaokul Öğrencilerine sıcak öğle yemeği hazırlanması, dağıtımı ve Sonrası temizlik işleri hizmet alım ihalesi, Hizmet Alımı usulü ile kısmi teklif verilmeden (OKAS) 55320000 kodu ve 14.07.2015 tarihinde EKAP tarafından onaylanması akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çay Mah. Cemil Şensoy Cad. Hükümet Konağı 1.Kat adresinde 17.08.2015 tarih ve saat: 09:00 da ihale edilmişti.

İhalenin yapılması sonrasında ihaleyi alan firmanın aldığı ihaleye bir firma veya şahsın “6.381,00 TRY (Türk Lirası) bedelinde ihale ücreti ödeyerek idari şartnamenin uygun olmadığını belirtmiş, yapılan şikayet itirazı sonucunda ihalenin “4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 16’ncı maddesine göre” ihale 13.08.2015 tarihinde iptal edilmiş, iptal nedeni ve bilgisi Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Okul Öncesi ve İlköğretim Okulları - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık  - Milli Eğitim Bakanlığına bildirildiği öğrenildi.

28 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayan 2015 / 2016 eğitim öğretim döneminin ilk gününde okullarda öğrencilere ihalenin iptal edilmesi ve yemeklerin gelmemesi nedeni ile okul yöneticileri okul binası içinde uyarı tabelaları asarak öğrencileri bilgilendirme yoluna gittiği öğrenildi. Uyarı ilanlarında  “Yemek İhalesi tamamlanamadığından öğle yemeği verilmeyecektir. Öğrencilerin hazırlıklı gelmesi gerekmektedir. Yemek ihalesi yapıldığında bilgi verilecektir" yönünde uyarı ilanları astıkları öğrenildi.

Yemek ihalesinin iptal edilmesi ve öğrencilerin aç kalması nedeni ile özellikle bazı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yöneticilerin sıkıntıya girdikleri iddia edilirken, yöneticiler gibi duyarlı bazı Öğretmenler ise sosyal paylaşım sitelerinden konuyu duyurması ve tepki göstermeleri işin ne kadar sıkıntılı olduğunu göstermeye yetti.

ekap-(elektronik-kamu-alimlari-platformu)---iptal-sikayetnedeni.jpg

Konu ile ilgili olarak son 3 yıldan bu yana yapılacak tüm ihalelerin özellikle Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak EKAP, KİK ve BİK kanun ve yönetmelikleri gereğince hatalı ve eksik olduğu, keyfi uygulamalarla sadece EKAP üzerinden yasalara aykırı  ve eksik ilan edildiği  çeşitli dönemlerde idari makamlara dilekçelerle, Mahkemeye suç duyurusunda bulunulmuş, yer yer şifai şikâyet konusu olmuş ancak konu bir şekilde kapatılmıştı. 2015/2016 eğitim öğretim dönemi başlangıcın böylesi bir ihale iptalinin veliler ve özellikle öğrenciler üzerinde yaratacağı etki merak konusu olmaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ  

 

ekap22.jpg

ekap33.jpg

ekap44.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber