Çarşamba Kültür Koleji'nden Muhteşem açılış

Çarşamba Kültür Kolejinden Muhteşem açılış
Özel Çarşamba Kültür Koleji Görkemli bir törenle 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına merhaba dedi

Yeni Eğitim yılına başlayan özel kolej de Kaymakam Yıldız, "Çarşamba'ya Üniversite olarak ikinci Üniversiteyi de Özel Üniversitelerden istiyoruz" diyerek herkese müjde verdi.

 Çarşamba Adapark içinde kurulan Özel Çarşamba Kültür Koleji açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Jandarma Bölük Çarşamba Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Türkiye Amerikan Kültür Kolejleri Başkanı Halil Çil, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, İlçe Başkanı Süleyman Akdemir, Çarşamba Şoförler  Odası Başkanı Musa Bala, Çarşamba Kültür Koleji Müdürü Habib Alan, Çarşamba Denizbank Müdürü Boran Meletli, TEB  ve Vakıfbank Müdürleri, Eğitim camiası, davetliler ve çok sayıda veliler ile vatandaşlar katıldı. Açılış törenleri Samsun ABS  Gösteri grubunun gösterileri ile başladı.

fotograf.jpg

Açılış konuşmasında Çarşamba Kültür Koleji Kurucusu Fatih Aydın, "Milli Eğitim Sistemimize önemli katkı sağladığını düşündüğümüz Özel Okullardan birisini kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının Memleketimize ve Çarşambamıza hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum. En değerli yatırım çocuklara yapılan yatırımlardır. Çocuklar için en güvenilir arkadaş anne, baba ve öğretmenlerdir. Eğitim süreci içerisinde okul ve aile arasında ki iş birliği e büyük unsurdur. Bizim amacımız okulumuzun gelecek nesiller ve eğitim için çağdaş bir okul yapmaktır. Bu vesile ile sorunlarınızı bizlerle paylaşırsanız bizleri memnun edersiniz ve geldiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Aydın'dan sonra söz alarak konuşan Amerikan Kültür kolejleri Genel Başkanı Halil Çil sözlerine değerli misafirlerimiz ifadeleri ile başladı. Çünkü bir insanın ulaşabileceği en üst nokta değerli ve güzel bir insan olmasıdır. Konuşmaya bu nedenle bu ifadelerle başladım. Farkında mısınız bu Ülkede cep telefonları çoğaldı. Farkında mısınız bu ülkenin 222 Üniversitesi oldu. Ben Üniversiteye girerken 52 matematik sorusundan 50 tanesini çözerek girebilmiştim şimdi özel Üniversitelerle kontenjanlar bile fazla. Eğitim özel Üniversiteler ve Okullarla daha da genişledi ve daha da güzelleşti. Yeni bir dünya kuruluyor. Artık Ülkeler birbirine vatandaşlık satıyorlar. 500 bin Dolara green kart veriyorlar hatta 250 bin dolara İspanya bile vatandaşlık veriyor."

Çil, "İnsanların ortak kullanımları aynılaşmaya başladı. Mesela çevre, ısınma, savaşlar.  Bu yeni dünya da ABD, Türkiye'den üstün değil. Bu yeni dünya da insanlar birbirine hangi dine inandıklarından değil de, ne kadar saygıdeğer ve ahlaklı olduklarına bakıyor.  Yeni bir dünya kuruluyor ve bu güzel çocuklar 2075 yılında emekli olacaklar. Yani 75 yıl sonrasında yatırım yapıyoruz, o kadar yıl sonrasına insan yetiştiriyoruz. Bunların yaşayacağı dünya hakkında hiç bir bilgi yok. Ama kendisi bu dünyada yaşayan ama bu memleketin topraklarında yaşayan, bu toprakların değerlerini bilen, onlara sahiplenerek yaşayan çocukları yetiştirmek önemli olandır. Bu çocukları eski zihniyetlerle yetiştirmeyelim. Bu toplumun değerlerine sahip çıkarak ama dünyanın her ülkesinde ayakta kalabilecek kapasitede genler, gelecek nesiller yetiştirelim." diyerek çok farklı cümlelerle konuşmasını şöyle sona erdirdi.

Çil, "Ben Amerikalı değilim. Ben Afyon'lu bir çocuğum. Bu toprakların çocuğuyum. Bu topraklarda kazanan ve çocuklarına para gönderen ailelerin parasını ABD ye göndermiyoruz, bunun için de gelmedik. Biz bu topraklarda doğup büyüyen değerli Öğretmen ve yönetici kardeşlerim gibi insanlarla gelecek nesilleri bilinçli ve eğitilmiş bir gelecek nesil olması için geldik. Altın gibi parlayan insanlar yaratmak için geldik. Adınız Amerikan diyenlere şunu söyleyelim. Bu Ülkenin değerlerinin bir başka ülkenin değerlerinden daha az olduğunu değil daha güzel ve altın gibi gençler yetiştirmek için geldik. Biz Uluslararası bir Okuluz. Bu Ülkenin çıkarlarını, değerlerini sahiplenen ama dünya ile entegre olan gelecek nesiller yetiştirmek için buradayız. Egolarımız, takıntılarımız olmadan bilinçli, bilgili ve kültürlü  gençlik ve gelecek için hizmete geldik" ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Çil' den sonra konuşan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ise Çarşamba Ovasının çok verimli ve çok güzel bir İlçe olduğunu dile getirerek şunları dile getirdi. Yıldız, "Çarşamba'mıza bu güzel okulu getirdikleri için tüm yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Eğitim ekmek ve sudan sonra toplum ve halkların en önemli ihtiyacıdır. Dünya oluştuğundan beri bu böyle geldi ve gidecektir. Güzel bir söz var. Durumlarınız iyiyse eğitim bütçenizi 2 ye katlayın, işiniz kötüye gidiyor ve endişe ediyorsanız  eğitim bütçenizi 4 e katlayın. Çünkü eğitim güzel zamanlarda sizlerde ziynet gibi, kötü zamanlarda, felaket zamanlarında ise sığınılacak bir  sığınaktır."

Yıldız, "Bizim insanımı gelecek nesillerimizi oluşturan çocukları için her fedakarlığı yapıyor ama eğitimi aksatmıyor. Bu gün Türkiye'nin 890 bin dönümlük ovasına sahibiz.  Bu ovanın ayrı bir özelliği var. Buranın insanı hem çalışkanlığı hem devlete olan saygısı ve muazzam bir işlenmemiş tarımsal potansiyel var. Bu tarımsal potansiyele termal enerji ekonomiye kazandırıldığında büyük bir ilçe olacaktır.  Eğitim alanında 30 bine yakın öğrencimiz var. 121 okulumuz olup bunlardan 73 İlkokul, 34 ortaokul, 12 tane de lisemiz var. Hukuk , İletişim olmak üzere 2 Fakültemiz var. Bir de toplum bilimleri fakültemizle birlikte 3fakültemiz ve bir tanede MYO muz var. Türkiye genelinde özel ve kamuya ait 220 Üniversitemiz var. Hükümetimiz çalışmalarını sürdürüyor ve ilçelere Üniversite kurulmuyor ama yakında inşalallah kuracak çalışmalarını devam ettiriyor."

Ama biz bu kaliteyi bir tık daha üste çıkartıp 2 bir Üniversite daha istiyoruz Çarşamba'ya. Bunu Özel Kurumlarımızdan bekliyoruz. Mesela Amerikan Koleji Genel Başkanı burada kendisine duyuruyorum ifadelerini kullanan Yıldız şöyle devam etti. Yıldız, "Devlet olarak her türlü arazi tahsisinde yerlerimiz mevcut ve yardımcı destek olacağımızı dile getiriyorum. Özel ,Üniversiteler için karayolları, deniz, havayolu gibi her türlü seçeneklerimiz en gelişmiş ilçe ve lojistik açıdan da çok rahat bir ilçe konumundayız. İnşallah iki Üniversite ile birlikte turizm alanını da bu potansiyellerin arasına katarak muazzam bir ilçe olacağız. Bu vesile ile Çarşamba'ya böyle güzel bir Okulu kazandıran ve emek verenlere teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmalar sonrasında Protokole bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Jandarma Bölük Çarşamba Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Türkiye Amerikan Kültür Kolejleri Başkanı Halil Çil ile birlikte kurdelayı keserek Özel Çarşamba Kültür Kolejinin açılışını gerçekleştirdiler. Heyet daha sonRa Kolej binasının içini gezerek yöneticilerden bilgi alılırken, Çarşamba kültür Koleji Yetkilileri misafirlerine verdiği ikramlarla töreni sona erdirdiler.

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Nuri OĞUZHAN ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber