Çarşamba Küçük Sanayi Esnafına Müjde,

Çarşamba Küçük Sanayi Esnafına Müjde,
Yollar ve Kanalizasyon yapılıyor(muş)!

 

Çarşamba’da uzun süredir alt yapı sorunları ve yol sorunları ile boğuşan ve tepki gösteren Çarşamba Küçük Sanayi Sitesi esnafına haber yapmaya hazırlandığımız gün haberimiz öncesinde müjde belediye başkanından geldi.

Çarşamba’da bir süredir Çarşamba Sanayisinin yolları konusunda yaşanan olumsuzluklar sanayi esnafının ve vatandaşların tepkisine neden oluyordu. Özellikle Çarşamba Sanayisi içinde bulunan ana yol güzergâhının yol bozukluğu çok fazla dikkat çekiyordu. Uzun bir süredir yapılmayan sanayi yolları ile birlikte alt yapı, çöp konteynırları ve çevre temizliği ile birlikte çevre düzenlemesi dertleri ve tepkilerine Haber Expres Gazetemize gelen yoğun şikayetler sonucu dün sanayi sitesine giderek sıkıntıları haber yapmaya hazırlanırken Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’dan esnafa müjdeli haber geldi.

Edilen bilgilere göre: 2009 Yerel Seçimlerinde de günlerce manşetlerde yer alan Küçük Sanayi Sitesi, o günlerde çevre düzeni, çevre kirliliği, yolların bakımsızlığı, alt yapı sorunları ile esnafların boğuşmaktan yoruldukları dillendirilmiş ve haber haline getirilmişti. Küçük Sanayi Sitesi esnafları bu sıkıntılarını belediyeye iletmişler ve seçimin hemen akabinde sanayi sitesinde bazı ana arter yollar asfaltlanarak geçici çözüm sağlanmış ve esnafı bir nebze olsun rahatlatmıştı.  Ancak daha sonra 2011 Genel Seçimlerinde de aynı sorunlar gündeme yeniden bazı medyada yer verilmiş ve son olarak yaklaşık bir buçuk yıl önce Haber Expres Gazetesi çevre çöpleri konusunda tepkileri haberleştirirken bazı esnaflara belediye tarafından en kısa sürede temzilik yapılacağı ve düzenlemenin yapılması sözünün verilmesi ile haberimizi askıya almıştık. Geçen onca aydan sonra yeniden gazetemize gelen yoğun tepkiler neticesinde dün haber yapmak için gittiğimiz Küçük Sanayi Sitesinde müjdeli haberi esnafların bir kere daha belediyeden aldığını öğrendik.

Haber için Çarşamba Küçük Sanayi Sitesine dün gittiğimizde öğrendiğimiz; Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Çarşamba Sanayisinde incelemede bulunmuş. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yaptığı görüşmeler ve incelemeler neticesinde sanayi içinde ve çevresinde ki bozuk olan yollar konusunda yol çalışmalarının  başlatılması talimatını verdiği öğrenildi. Uzun süredir yollar konusunda sorun yaşayan Çarşamba Sanayi Minibüsleri de bu konuda mutlu olduklarını dile getirdi. Çarşamba’da sanayiyi kullanan vatandaşlarda, “Arabalarımızı tamir ettirdikten sonra daha sanayi dışına çıkmadan yollardan kaynaklı araçlarımız bozuluyordu. Umarız bu sorun halledilir ve Çarşamba sanayisine yakışan bir yolu olur” dediler.

Yaşanan gelişmelerin ardından bir müjde de sanayide yapılması planlanan alt yapı çalışması ile ilgili verildi. Özellikle aşırı yağışlar sonrasında su tahliye kanallarının olmaması Çarşamba sanayisinin sular altında kalmasına neden oluyordu. Bundan kaynaklı birçok sanayi esnafı mağdur olmuş ve binlerce liralık zarara uğramıştı. Dün yapılan sanayi ziyareti sırasında meydana gelen bu olumsuzluklar da Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a bildirilmiş Dündar’da bu konuda da çalışma başlatılacağını ve sanayinin yan tarafından Yeşilırmak’a kadar uzanacak bir kanal konusunda talimat verdiği bilgisi edinildi.

Edinilen bilgilere göre belediye ekipleri Kanal ve yol çalışmalarına bugün itibari ile başlayacaklarmış. Bu bilgiler ışığında haberi okuyucularımıza ulaştırmak üzere sanayi çıkışında bazı esnaf ve çevresinde ikamet eden vatandaşlar, “Her yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanlarının esnaf ve çevrede ki vatandaşların gözlerini boyama ve vaatlerinden birisini daha yaşamak istemiyoruz. Her seçim öncesi Belediye Başkanı ve eski Başkanlar gelip gelip bizlere söz verip gidiyorlardı. Seçim bitene kadar sadece geçici asfaltlamalar yapılıyor sonrası unutuluyor bizi kaderimizle baş başa bırakıyor terk ediyorlardı. Ancak bu defa yine aynısının olmamasını temenni ediyoruz. Önümüzde ki yıl seçim var. Herkes biliyor bunu belediye de biliyor. İlçede kazılmadık yer bırakmadılar. Buraları da öylesi kazıp, yıkıp döküp geçici bir çalışma yapılacaksa hiç başlamasınlar. Eskisinden yani şimdikinden daha kalıcı çözümler üretilecekse tamam. Bıktık artık aldatılmaktan, vaatlerden. Bu söz de seçim vaadi olmasın yeter ki” diyerek tepkilerini yaklaşan seçim vaatleri arasında kalmaması temennilerini ısrarla belirttiler.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber