Çarşamba Kitap Fuarına büyük ilgi!

Çarşamba Kitap Fuarına büyük ilgi!
Çarşamba Belediye tarafından Ali Fuad Başgil Etkinlikleri kapsamında bu yıl 4. düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı bugün başladı. Fuarın başlaması ile birlikte Vatandaşlardan gelen yoğun ilgi herkesi sevindiriyor

Vefa Novada Yaşam ve Alışveriş Merkezi’nde başlayan Çarşamba Kitap Fuarı 22 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacağı açıklanan Fuarın açılış töreni sonrası Karadeniz Bölgesi fuara kilitlendi. Ülkenin sayılı Yazarlarını konuk edecek olan Kitap Fuarının her geçen gün daha etkin ve aktif olması Çarşamba adına büyük bir gelişim olarak gösteriliyor.

Hafta sonu yapılan kitap fuarı açılışında yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Kitap Fuarının bu yıl 4.sünü düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin kültür ve eğitimine katkı sağlamayı değerlerimizin bize kattıklarını gelecek nesillere aktarmayı görev kabul ettiğimiz için; kitap fuarını gelenekselleştirme çabasındayız. 2010 yılında Hayırsever merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu, OMÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Çarşamba Belediyemizin girişimleri ve hükümetimizin destekleri ile başlayan Çarşamba İlçemizde MYO ve Fakülte kurulması çalışmalarında, geride bırakılan beş yılda Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Adalet MYO ve yurtları ilçemize kazandırdık. Kitap Fuarı da bu kültür faaliyetlerimizin başka bir ayağıdır. Bu alandaki çabamız devam edecek.” şeklinde konuşması dikkatlerden kaçmadı.

Kitap Fuarının bir başka yönü ise yerel yazarlara daha aktif şekilde yer vermesi olarak değerlendiriliyor. Samsun ve İlçelerinde kitap yazarlarını fuara davet ederek hem kitaplarını hem de Yazarları Ülke genelinde tanıtımının yapılmasına öncü olacağına işaret eden Yazar ve Eğitim camiası Başkan Dündar'ın böylesi bir fuarla müzik eğlence festivalleri yerine eğitim ve kültür alanında fuarlarla Çarşamba'mızı ülke genelinde tanıtıyor. Bu fırsatı kaçırmamak ve başkana yardımcı olmak gerekiyor"1 şeklinde olumlu destekler vermesi Çarşamba Kitap Fuarının geleceğinin aydınlık olduğuna işaret ediyor.

HABER MERKEZİ

fuar_1.jpg

fuar_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber