ÇARŞAMBA KAYMAKAMI HALAYA GİRİNCE...

ÇARŞAMBA KAYMAKAMI HALAYA GİRİNCE...
Tüm yurtta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini Çarşamba'da kutlayan resmi protokol daha sonra ilçeye bağlı Kabaceviz Köyünde (mahallesinde) ki törenlere katıldı. Törenlerde Kaymakam Yıldız'ın halaya katılması dikkat çekti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri İlçe merkezinde resmi törenlerle kutlandı. İlçe merkezinde ki kutlamalardan sonra ilçeye bağlı Kabaceviz Mahallesinde Kabaceviz İlkokul yöneticileri ve vatandaşlar tarafından organize edilen kutlamalara vatandaşların ilgisi büyük oldu. 

 Kabaceviz köyünde ki törenlere katılan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız törende, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Egemenlik bayramı olarak ve halka bayram olarak hediye ettiği, TBMM'nin kuruluşunun 94. Yılını kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun.  Şimdi burada ki gerçek bir bayram. Biz halkın da katılımı ile Çarşamba' da bayramımızı yaptık. Tabi bu bayramlarda halkın katılımı iyi, protokolde katılıyor. Ama burada ki bayram gerçek bayram. Bakın burada ki bayrama 6 köyden vatandaşlarımız hiç bir zorlama olmaksızın kendi isteğiniz ile bayramı coşku ile kutluyorsunuz.    Bayramın  ismine yakışır bir bayram bu. Ulusal Egemenlik diyor yani Egemenlik kayıtsız şartsız halkın diyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasından sonra Yıldız, Kabaceviz köyünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini çerçevesinde köylüler tarafından hazırlanan yöresel keşkek yemeğinden de hem tattı hem de vatandaşlara dağıttı. Köylüler tarafından hazırlanan mangal ve diğer yöresel yiyecekleri ve Kabaceviz köyünde ki özellikle bayanların yaşamları ve sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Yıldız, daha sonda vatandaşların davul zurna eşliğinde oynadıkları yöresel oyun halayına katıldı. Kaymakam Yıldız, ilk başlarda oyuna ayak uyduramasa da sonrasında çekilen halayla vatandaşlardan bol bol alkış aldı. 23 Nisan törenleri yöresel sanatçı Osman Öztekin konseri ile sona erdi.

kaymakam-(1).jpgkaymakam-(2).jpgkaymakam-(3).jpgkaymakam-(4).jpgkaymakam-(4).20140424104141.jpgkaymakam-(5).jpgkaymakam-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber