ÇARŞAMBA KAN VERİYOR

ÇARŞAMBA KAN VERİYOR
Kızılay tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Çarşamba ilçesinde farklı noktalarında oluşturulan stantlarla kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Kızılay tarafından Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen kan bağışı etkinlikleri çerçevesinde ilçenin farklı noktalarında kan bağış toplama noktaları kuruldu. İlçenin Zübeyde Hanım Meydanı, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çarşamba İlçe Kaymakamlığı binası önünde kurulan kan bağışı toplama noktalarında, vatandaşların bağışları alındı.
img_2377.jpg
Kan bağış noktalarını ziyaret ederek kan bağışı çağrısında bulunan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, mülki ve idari amirlerin katılım sağlayarak etkinliğin amacına ilişkin açıklamalarda bulundular. Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Korona virüs hastalığı nedeniyle hayata veda eden Murat Evmek'in anısına kurulan standı ziyaret eden Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve beraberindekiler kan bağışı çağrısında bulundular.
img_2398.jpg

'Çarşambalılar bizim yüz akımız'
Kızılay'ın yaptığı çalışmanın ne kadar önemli bir yere sahip olduğundan bahseden ve kan bağışına duyarlı davranan Çarşamba vatandaşlarına teşekkür eden Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, "Burada vefat eden Murat Evmek hocamızın adına Kızılay ile birlikte kan bağış kampanyası yaptık. Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bu konuda gerçekten çok başarılı. Biz Çarşambalıların özellikle kan bağışı noktasında çok duyarlı olduklarını biliyoruz. Bu sosyal farkındalık, sosyal duyarlılık geliştirme anlamında bizde Çarşamba Kaymakamlığı olarak bunlara destek veriyoruz. Kızılay bizim dünya çapında en büyük markalarımızdan birisidir. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde yardıma muhtaç olan her yere koşmaktadır. Kim ihtiyaca muhtaçsa oraya koşuyor. Biz de bu pandemi döneminde Çarşamba olarak Kızılay'ımıza destek vermeye çalıştık. Burada da normalleşmeye hızla geçtiğimiz dönemde Kızılay'a yine deste vermeye çalışıyoruz.  Bu vesile ile İlçe Milli Eğitim Müdürülüğümüze, Kız Anadolu İmamhatip Lisesi Müdürlüğümüze ve Kızılay'ımıza teşekkür ediyorum. Özellikle de siz Çarşambalılara çok teşekkür ediyorum. Çarşambalılar gerçekten bizim yüz akımız. Her zaman Kızılay'ın bu davetlerine koşa koşa gidiyorlar. Murat Evmek hocamıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.
img_2403.jpg

"Kan ihtiyacını bu vesile ile karşılayalım istiyorum"
Kurulan kan bağışı etkinliğinin hem vefat eden Öğretmen  Murat Evmek'in anısına hem de son zamanlarda ihtiyaç duyulan kan stokları adına Kızılay'a destek olunması gerekliliği konusunda vurgu yapan  Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Hem Kızılay'ın kan kampanyası ile alakalı bir araya geldik hem de aynı zamanda bu okulumuzda vefat eden Murat Evmek Hocamızda anmak hem de bunu Kızılay üzerinden de hayırlı bir şeye vesile etmek amacıyla da toplanmış bulunmaktayız. Pandemi şartlarından kaynaklı kan verme durumundan uzaklaştı. Yaz geliyor malum gittikçede kan verme ihtiyacı artacak gibi çünkü insanlar yasaklar kalkınca daha fazla hareket etmeye başlıyor. Hem dikkat çekmek hemde ilçenin 3 değişik yerinde, Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizde, Kaymakamlığın önünde hem de merkezde  yani 3 yerde bugün kan alım kampanyası devam ediyor. Çarşambalıları bu manada ben kan vermeye davet etmek istiyorum. Allah rahmet eylesin Murat hocamızı da biz koronavirüsten kaybetmiştik. Başka sebeplerden de kaybettiğimiz birçok insanımız oldu. Kan kaybından kimseyi kaybetmeyelim. En azından kan ihtiyacını da bu vesile ile karşılayalım istiyorum. Bu anlamda bu programı sağlamaya noktasında her türlü desteğini esirgemeyen öncelikle Kaymakamımıza,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah anlamlı bir sayıda kan bağışı olur. Kızılay’ın kan stoklarına hem de ülkemizin insanlarına bu şekilde bir fayda sağlamış oluruz. " diye konuştu

"İnşallah bereketli bir gün olacak"
İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Özdemir, "Güzel ve hayırlı bir işe vesile olduğu için Kızılay'ımıza, Okul müdürümüze, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Kızılay'ımızın ihtiyacı olan insanlarımıza kanı ulaştırması noktasında hem de okulumuza emek vermiş, iyi insanlar yetiştirmiş ama rahmetli olmuş 'Murat Evmek' hocamızın anısına yani iki tane hayırlı bir işe destek olma noktasında inşallah bereketli bir gün olacak. İlgi ve alakayı da güzel görüyorum.  Emek verenleri, destek verenlere teşekkür ederim. "

'Çarşamba halkının bu konuda ne kadar duyarlı olduğu bahsediliyor'
Geçtiğimiz senelerde ülke bazındakan bağış kampanyası etkinliklerinde birçok rekor kırmış olan ve kırmaya da devam eden Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ülke genelinde büyük önem kapsadığını söyleyen Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Nuray Torun, "Biz okul olarak zaten bu etkinliği gelenekselleştirdik. Kan bağışında bir çok Türkiye rekoruna imza attık. Çok gururluyum. Özellikle de bugün pandemi sürecinde yaşanan zorlu günlerde Kızılay'ın değerini daha çok anladık. Bu süreçte böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Tabiki yine pandemi sürecinde maalesef Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz değerli hocamız Murat Evmek hocamızın anısına düzenledik. Sadece Murat Evmek değil, bir çok eğitim camiasından kayıplarımız oldu. Bu bağış kampanyamızı onlara adıyoruz. Bu arada tabi ki ilçede başta kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımız, ilçe milli eğitim müdürümüz, velilerimiz ve öğrencilerimiz, okul çalışanlarımız sadece kalpleriyle değil aileleriyle topyekün bu iş için çabaladık. İnşallah pandemi süreci şartlarında tekrar rekora imza atacağız. Zaman zaman toplantılara katıldığımda özellikle okulumuz ve Çarşamba halkının bu konuda ne kadar duyarlı olduğu bahsediliyor. Bu da bana büyük gurur veriyor. Çarşamba halkına bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlçeler arasında 'Çarşamba' 1. sırada
Kızılay Kan Bağışı hakkında ve Samsun ilçeleri arasında Çarşamba'da düzenlenen kan bağışları hakkında bilgi veren  Kızılay Kan Bağışı  Merkezi Müdürü Doktor Serdar Bayram, İlçenin genel manada önde geldiğini şu ifadelerde dile getirdi; “Yardıma ihtiyaç olan, yardıma muhtaç olan her yere Koşturmaya çalışıyoruz. Kızılay olarak Türkiye'de kana ihtiyaç olan herkesin bu ihtiyacını karşılıyorum. Kan hiçbir şekilde bir fabrikada ya da makinede üretilmeyen bir sıvıdır. Biz bu tedavi aracını insanlardan alıp yine başka bir insanlara veriyoruz. Kan tek kaynağı insan olan bir ilaçtır. Çarşamba ilçesi kan bağışı noktasında çok duyarlı bir ilçe. Pandemiye rağmen Çarşamba ilçemiz Samsun ilçeleri arasında sayısal anlamda da 18-65 yaş arası nüfusun kan bağışı oranında da birinci. Bun anlamda tüm Çarşamba'ya teşekkür ediyoruz.  Pandemiden dolayı stokların azaldığı bir dönemde, yine bu hastalıktan etkilenerek vefat eden hocamız anısına bu faaliyetteyiz. İnşallah  Kovid döneminde alınmış en fazla kan bağışına ulaşacağız. Hedefimiz bu. İnancımız tam. Herkese çok teşekkür ediyoruz. 18 -65 yaş arası 50 kg üzerinde olan ve herhangi bir rahatsızlığı olamayan herkes kan bağışı yapabilir.  Biz diyoruz ki; 'Kan verenler konuşacak'. Rekor kırarak hocamızın anısına yakışır bir şekilde de kan ihtiyacımızı da karşılayacağız Çarşamba her zaman bir numara.” dedi.

HABER: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber