Çarşamba İlk Hukuk Mezunlarını verdi

Çarşamba İlk Hukuk Mezunlarını verdi
Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

 

Mustafa Güneşdoğdu yerleşkesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakülte bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine On dokuz mayıs üniversitesi rektörü Hüseyin Akan Samsun Başsavcı Erol ve öğrenci aileleri katıldı.

 

Mustafa Güneşdoğdu yerleşkesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin ilk mezunlarını verme heyecanını yaşadığı törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Programda bir hafta önce kaza sonucunda  hayatını kaybeden OMÜ Profesörlerinden Genel Kamu Bilimi Hukuku Anabilim Dalı Araştırma görevlisi Mehmet Fatih Hüner'in anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmasını On dokuz mayıs üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptı. Geleceğin hukukçularını yetiştirdikleri için mutlu olduğunu belirten Akan, hukukun ve adaletin toplumumuzdaki öneminden bahsetti ve mezun olan Ali Fuat Başgil Hukuk fakültesi öğrencilerinin ilk mezunları olarak heyecan ve önemini dile getirdi. Akan, konuşmasının sonunda mezun olan öğrencilerine bundan sonra ki mesleklerinde başarılar diledi.

Daha sonra söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba'nın ilk hukuk mezunları vermesinin heyecanını yaşadığını belirtip gurur verici olduğunu dile getirdi. Çarşamba'da bir devlet üniversitesi alt yapısını oluşturmak için uğraştıklarını ve bunu birinci hedef olarak değerlendiklerini dile getirerek ve öğrenci velilerine hoş geldiniz dileklerini iletti.

Programda söz verilen Hukuk ve İletişim Fakültesi kurucusu Çarşambalı hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu ise buradaki en heyecanlı kişi mezun olacak çocuklarımızdan ve ailelerinden çok belki de benim. Çarşamba'da hukukçu yetiştirmenin gururu içindeyiz dedi. Son olarak söz alan dönem birincisi Ebru Erener, eğitimleri süresince kendilerine eğitim ve sosyal hayatta katkıları ve emekleri nedeni ile tüm fakülte öğretim üyelerine, görevlilere teşekkür etti. Konuşmalar sonunda Hukuk Fakültesini birinci bitiren Erener'e hediyesini on dokuz mayıs üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan verdi. Erener hediyesini aldıktan sonra mezuniyet kütüğüne ilk plaketi arkadaşları ve katılan misafilrerin alkışları arasında çaktı. Daha sonra mezun öğrencilere başarı belgeleri ve mezuniyet fularlarının dekan ve hocaların takdimi ve keep atmayla sona erdi. Mezuniyet töreni misafirlere ve velilere açık kokteyl ve öğrencilerle ailelerin fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABER-FOTO :Sezer ÇOBAN

carsamba-ilk-hukuk-mezunlarini-verdi..jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber