Çarşamba İlçe Tarım Müdürlüğünden üreticiye uyarı

Çarşamba İlçe Tarım  Müdürlüğünden üreticiye uyarı
Çarşamba İlçe Tarım Müdürü Osman Akman, son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle önümüzdeki aylarda yaşanabilecek don olaylarına karşı üreticilere uyarıda bulunarak tarım sigorgatasının(TARSİM) önemine dikkat çe

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba İlçe Tarım Müdürü Osman Akman konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son günlerde yaşanan hava şartları mevsim normallerinin çok üzerinde. Havaların bu şekilde ilerlemesi bitkilerin gözlerinin erken uyanmasına sebep oluyor. Çevremizde özellikle erik ağaçları şimdiden çiçek açmaya başladı. Birçok meyvede tomurcuklanmaya ve çiçek açmaya başlamış durumda. Önümüzdeki aylarda bölgemizde özelliklede mart ve nisan aylarında sık görülen don tehlikesine karşı üreticilerimizin alabileceği tek önlem ‘TARSİM’ adı verdiğimiz tarım sigortasıdır” dedi.

Son başvuru tarihi 15 Mart

Geçmişte Çarşambanın doğal afetlerden gördüğü zararları hatırlatan Akman çiftçilerinin ellerininin çabuk tutmasını belirterek açıklamalarına devam etti. Akman açıklamalarının devamında ,“2012 yılında ilçemizde ve Samsun’da doğal afetler zinciri oluşmuş ve çok sayıda can ve mal kaybı olmuştu.Geçmişteki bu olayları göz önüne alarak üreticilerimizi tarım sigortası yaptırma konusunda uyaryoruz.Özelliklede fındık üreticilerinin bu konuda ellerini çabuk tutmalı.Çünkü son poliçe tarihi 15 Mart poliçenin aktif olması 10 gün sürmekte bu yüzden çiftçilermiz en geç 1 Mart’a kadar sigortalırını yaptırmalı aksi takdirde ilerleyen günlerde yaşanabilecek olumsuz hava koşullarında ürünleri zarar görebilir ve bekledikleri rekolteyi elde edeyebilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber