Çarşamba Havalimanında sona doğru

Çarşamba Havalimanında sona doğru
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun Çarşamba Havalimanında devam eden tadilat çalışmalarında sona gelindiğini belirterek havalimanının 7 Kasım’da yeniden uçuşlara başlayacağını belirtti

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun Çarşamba Havalimanındaki tadilatı devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden projede geldiği aşamaya değinen Ocak, geçtiğimiz 7 Ağustos’ta pistteki ciddi çökme nedeniyle trafiğe kapanan havalimanında tüm onarım çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

carsamba-havalimaninda-sona-dogru4.jpg

 

7 Kasım’da uçuşlar yeniden başlayacak

Samsun Çarşamba Havalimanındaki çalışmaları yerinde inceleyen DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, “Havalimanındaki kapsamlı çalışmaları yerinde inceleyip, işin zamanında bitirilmesi için yoğun gayret gösteren arkadaşlarımızı ziyaret ettik. 7 Ağustos 2017’ de başlayan işin geldiği seviye çok memnuniyet verici. Uçuşlar, 7 Kasımda yeniden başlayacak inşallah” ifadelerini kullandı.


carsamba-havalimaninda-sona-dogru.jpg
Apronda süren tadilat bitme aşamasında

Havalimanında devam eden çalışmalara ilişkin detayları da aktaran DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, “Bu vesileyle toplam sözleşme bedeli 9 milyon 905 bin 438,67 TL olan iş konusunda özet bilgi vermek istiyorum. Tamirat işlemlerinin tamamı PAT Sahaları üzerinde olduğu için can ve mal emniyeti açısından havalimanı 7 Ağustos-7 Kasım arası trafiğe kapatıldı. Pist kırım işlemlerinin ardından, süratle tamirat işlemlerine başlandı, kaliteli beton dökümü bitme aşamasında. Apron Servis Yolu için alt yapı çalışmaları ve beton dökümü tamamlandı. İtfaiye yolları tamamlanmak üzere. Pist ve apronda 65 adet pano sökülerek tamir edildi, PAT sahalarındaki derz dolgu onarımları tamamlandı. Elektrik sistemleriyle ilgili çalışmalar da planlanan şekilde süratle devam ediyor, açılış tarihinde tüm tamiratlar bitmiş olacak. Bu hassasiyet ve özen sayesinde çalışmalar bitme aşamasında, şükür. Havalimanımızı Samsun’a layık bir hale getirmekten mutluyuz, gururluyuz” dedi.

carsamba-havalimaninda-sona-dogru3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber