Çarşamba Gülören’de Rekor Kan Bağışı

Çarşamba Gülören’de Rekor Kan Bağışı
Çarşamba ilçesine 30 km uzaklıktaki Gülören Osman Yeniay Yatılı Bölge Ortaokulu ve Gülören ilkokulunda 21-22 Nisan’da kan bağışı kampanyası yapıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kampanyada yeni bir rekor kırılarak 147 ünite kana ulaşıldı. İlk yıl 106 ünite, ikinci yıl 117 ünite ve son olarak bu yıl 147 ünite ile kan bağışı yapılarak yeni bir rekora imza atıldı.

 Okul idaresinden alınan bilgiye göre kampanyanın önümüzdeki senelerde  de devam edeceği ve rekorun her sene bir üst seviyeye çıkarılması için gayret gösterileceği belirtildi.

Gülören kan bağışı yapılan ender köylerden biri olmakla birlikte merkezde kan bağışı yapılan çoğu okula da fark atmaktadır.

Önceki senelerde kan bağışı yapan Hüseyin Yeniay adlı vatandaş: kan vermenin kendisine iyi geldiğini, baş ağrılarının kalmadığını, kendisini daha iyi hissettiğini, Ayşe Konuk adlı vatandaş ise kan verdiğinde bir iki hafta içinde kendisine Kızılaydan gelen mesajla kanının üç hastaya verildiğini haber aldığını böylece kanımda herhangi bir hastalığım olmadığını öğreniyorum dedi.  Bir nevi çekap oluyorum. Ayrıca insanlara faydalı olmanın manevi huzurunu yaşayorum dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber