“EY İNSANLIK NEREDESİN?”

“EY İNSANLIK NEREDESİN?”
Yaklaşık iki haftayı aşkındır süren İsrail- Filistin Gazze Savaşına yönelik Çarşambalılar, Filistin’e geniş katılımlı destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Günlerdir süregelen İsrail- Filistin’in Gazze kentinde gerçekleşen savaşta binlerce vatandaş hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. İsrail’in Müslümanlara karşı sergilediği tutum ve insan katliamlarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüş için Çarşambalı vatandaşlar, STK ve devlet erkanı Belediye Meydanı’nda toplandı. Yürüyüş, Belediye Meydanı’ndan başlayarak Tarihi köprü, Zübeyde Hanım Meydanı güzergâhından devam ederek Abdullah Paşa Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşte İsrail ve katliamlar nedeni ile sloganlar atan Çarşambalılar, Abdullahpaşa meydanında toplanarak burada Filistin’e yönelik saldırılar sonucu hayatını kaybeden insanlar için Kuran-ı Kerim tilaveti ardından dualar edildi.

filistin-1.jpg

“Ey insanlık neredesin?”

Filistinlilerin yanında olduklarını söyleyen Çarşamba Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Sezai Dikmen, yaptığı açıklamasında, “Siyonizme karşı onurluca kardeşlerimize omuz vermek ve direnişi selamlamak için ve ikiyüzlü, suskunluğa karşı insanlık onuruna haykırmak için buradayız. Soykırımcı Siyonistlerin Filistin’de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız.

filistin-2.jpg

O şebekeye kimileri devlet diyor. İsrail devlet değil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. Bütün dünyaya kötülük yayan soykırımcı, kanlı bir organizasyondur. Bu rejime karşı direnen bir avuç Filistinli, bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan insanları katlediliyor. Gazze’de çocuklar ölüyor. Ey insanlık neredesin? Her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlûkatta bir denge vardır.

filistin-3.jpg

Fakat kandan beslenen bu örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere ve hukuka sahip değildir. Sözün bittiği yerdeyiz ve dünyada ki iyi insanlara çağrıda bulunuyoruz. Bu zulüm bütün dünyayı saracak. Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz. Kimse başını kuma gömmesin. Bizim tarafımız belli. Biz, postalları ile adaleti ezen değil Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Haklı davanın yanındayız” ifadelerini kullandı.

filistin-4.jpg

Yapılan açıklamaların ardından Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, beraberliğinde dualar edildi. Alanda bulunan yüzlerce Çarşambalıların yanı sıra STK temsilcileri ile devlet erkânı "Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Soykırıma hayır, Filistin’e destek " ve "Filistin halkı yalnız değildir" pankartları açarak, sloganlar attı.
iSMAİL TEMİZ

filistin-5.jpg

filistin-9.jpg

filistin-10.jpg

filistin-11.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber