Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşamba' da üçleyeceğiz gibi geliyor...

Çarşamba' da üçleyeceğiz gibi geliyor...

Çarşamba' da üçleyeceğiz gibi geliyor...

Haydi bakalım şimdi orta oyunu başlıyor. Temayül sona erdi.  Aday adaylarının müracaatı içinse son saatler tik tak işliyor.

Çarşamba' da hali hazır da mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Dündar resmen aday adayı oldu. İlçe Başkanı Mehmet Köse aday adayıyım demedi ama partililer Köse'yi potansiyel aday adayı olarak görüp her aktivite de onu ön plana itiyor ve oyda veriyorlar. Teşkilat zaten Köse'yi istiyor. Dündar ile Köse gücü birbirini sınamaya başladı bile.

Ama ortaya bir de İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş adı çıkmaya hazırlanıyor. İşin gerçeği dün Sayın Keleş öğleye kadar yanımızda yani büromuzda idi.Yarın sizlere neler anlattığını aktaracağız nasip olursa. Resmi olarak bir gayri resmi 3 olan isim için Keleş enteresan bir cümle sarf etti. Dikkatimi çekti. Siyasette böyle cümleye hiç alışık değilim. Asla da inanmam bu söze ama o inan bu gözle bakıyorum dedi. O sözünü de yarın sizlere aktaracağım.

Kalıyor çevre ilçelerimiz.

Çevre ilçelerimizden Terme ve Ayvacık olmadığı kadar karışık ve adeta kaos yaşıyor. Eskiden başka siyasi partilerde aday adayı çok olunca dalga geçilirdi. Aday o kadar çok ki boş kalmış adam sayısı arttıkça partinin de yaptığı bir şey yok denirdi.

Ayvacık enteresan bir şekilde aday adaylığında patlama yaşadı. Terme' de tıpkı öyle. Burada adeta filan aday adayı olursa bende olurum der gibi bol keseden aday adaylığı patladı. Hepsi de aday olabilir mi?. Asla. Ama bu kısır çekişmeler AK Partiye zarar ötesi dert verecek ve kırılmalar kesinlikle başlayacaktır.

Genel Merkez derhal el atmalıdır. Bu o kadar ileri gitti ki bir aday adayı üzerine 4 hatta 5 aday adayı çıkıyor. O isim aday olmasın hangimiz olursak olalım hepimiz aday olmuş kadar olacağız diyerek birbirlerine teselli verenler çok.

Ama kaybedecek olanın sözlerinde "bizim gönlümüz partimiz için atıyor. Başbakanımız, partimiz hangi kademede görev verirse" diyerek laf salatası yapıyorlar. Şaşırtıcı olan hepsi de tabandan geliyor, hepsi de milli görüşçü... Hangisinin parti için gönül verdiği belli değil. Hepsinin gönlü belli oluyor koltuk için.

Her neyse Terme ve Ayvacık'ta işler arapsaçı. Ama bu iki ilçede % 50-60 aday belli gibi. Sadece rötuşlar atılması gerekiyor. Gerisi hikaye. Hele aday adayları arasında öyle isimler var ki yeminle sırf adım olsun bir yerler de görev alayım yeter mantığında olanlar çok. Geçin bunları. Bu tip ayak oyunları partiyi bitiriyor farkında mısınız?.

Salıpazarı en rahat ilçe konumunda. Halil Akgül muhalefetin bile birbirine düşmesi nedeni ile her yönden huzurlu şekilde en rahat seçime hazırlanıyor. Herkes Akgül' e imreniyor. Ben yerinde olsam imrenmem mi. Çok büyük bir aksilik olmadıkça Akgül % 100 yeniden başkan. ADAY BİLE DEMİYORUM BAŞKAN...

Samsun Büyükşehir için bir kaç gün daha bekleyeceğim. Akabinde Çarşamba' dan Çarşambalıların gözünden Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından kim öne çıkıyor irdeleyeceğiz.

Her neyse biz dönelim Çarşamba'ya.

Çarşamba' da enteresan gelişmeler oluyor izliyorum. Bu ilginçlikler arttıkça da keyif alıyorum. Bu seçim Çarşamba' da öyle bir seçim olacak ki, bana kalırsa kim dost, kim düşman, kim ciddi, kim perde arkasından kuyu kazıyor göreceğiz.

Ama bildiğim bir şey var ki.Eski düşmanlar bile dost olur ama...

Vefa örneği verenlere vefasızlık yapacaklar her daim olduğu gibi bu dönemde de yine apar kartta bekliyorlar. Fırsat buldukları anda iki cepheyi de çökertecekler. Şimdilik suskunlar ama küçücük bir tünelde ışık görsünler göreceksiniz Çarşamba şaşkınlık için de hiç beklemediği işlerle ve çalışmalarla yoluna devam edecektir.  Hep derim siyasette babamın oğlunu bırakın rahmetli baba olsa mezardan çıksa inanmam. Hele hele bir kaç kere bana kazık atmışsa vefasızlık yapmadıklarım daha çok dikkat ederdim...

Sonuç: Çarşamba' da başkan aday adaylarını 3'leyeceğiz gibi geliyor... Çılgın oyun şimdi başlıyor. Kim şanslı çıkacak hep birlikte göreceğiz...

 

Mutlu ve (sağ)lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi