Çarşamba’ da 7 TL lik fındık yüz güldürüyor

Çarşamba’ da 7 TL lik fındık yüz güldürüyor
Çarşamba’da Fındık üreticileri kalite tombul fındık fiyatları bu yıl rekoltenin de az olmasının etkisiyle 6 - 7 liradan işlem görmeye başladı

Serbest piyasada geçen yıl 3, 60 lira seviyesinden açılan Çarşamba’da kalite tombul fındık fiyatları, bu yıl rekoltenin de az olmasının etkisiyle 6 ila 7 liradan işlem görmeye başladı.  Bu yıl hava şartları nedeniyle geçmiş yıllara oranla pazara daha geç inen fındık, geçen yılın açılış fiyatına göre serbest piyasada yüzde 70'lik artışla alıcı buluyor. Tüccar, geçen sezon 3, 60 seviyelerinden başladığı Çarşamba da kalite tombul fındık alımlarına bu yıl 6 - 7 lira seviyesinden başladı.

Çarşamba Çakır Tarım Ürünleri sahibi Yaşar Çakır, açılış fiyatlarının üreticiyi tatmin edecek boyutta olduğunu ifade ederek, "Fındık geçen sezona oranla yüzde 25 rekolte azlığı yaşıyor, ancak fiyat olarak yüzde 70 daha pahalı. Bu durum üreticinin lehine. Üretici için bu fiyatın iyi olduğunu düşünüyorum" dedi. Serbest piyasada açılış fiyatı olarak 6 – 7 liranın üzerinde oluşan kilogram fiyatının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çakır, şöyle devam etti:

"Herkesin bir miktar fındığını bu fiyatlardan değerlendirmesinde fayda var. İleride belki fiyat biraz daha artabilir deniliyor ama şahsım bu fiyattan yukarıya fındık fiyatının çıkacağına inanmıyorum. Unutmamak lazım ki geçen yılki kadar Türkiye'den fındık ihracatı yapılmayacak. Avrupa'da ve diğer üretici ülkelerde geçen yıla göre fındık bir miktar daha fazla. İç piyasada da tüketimin biraz azalabileceğini düşünmek lazım.  "

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz