Çarşamba Çiftçisi isyanda

Çarşamba Çiftçisi isyanda
Çarşamba’da Çiftçiler birçok alanda üretim yapılan sebze ve meyvelerin para etmemesinden dert yanarak isyan etti.

 

Çarşamba’da çiftçiler ürettikleri ürünlerin para etmemesinden dert yandı. Dün Gazete olarak ziyaret ettiğimiz Çarşamba Sebze ve Meyve Hali’ndeki durumu sizler ile paylaşmıştık. Sebze ve Meyve üreticileri ile yaptığımız görüşmede konunun çok ciddi boyutlara ulaştığını gördük. Bir çok çiftçi Hale pazarlamak için getirdiği ürünü para etmediği için halin arkasındaki boş bir alana götürüp döküyor.

Üretici Dertli

Bin bir zahmetle ürünlerini pazara hazırlayan çiftçi, pazarlarda karşılaştığı fiyat karşısında şoka uğrarken, çiftçiler ürünlerinin Pazar dışında da değerlendirebilecekleri alanlar istedi. Çiftçiler yapılacak olan kimi tesislerle birlikte ürünlerini farklı alanlarda değerlendirmek istediklerini dile getirirken, Çarşamba ovası gibi büyük bir ovanın ürün satışı konusunda sadece Hale mahkum olduğunu söylediler.

Yaptıkları masrafları bile karşılamadıklarını belirten çiftçiler emeklerimiz boşa gidiyor dediler. Alınan krediler ile birlikte başlayan ekim-dikim süreçlerinin ardından kazançlarının kredi borçlarını bile karşılamaya yetmediğini belirten çiftçiler bu konuda yardım bekliyor. Yetkililerden özellikle çiftçilere mazot parası ve krediler konusunda kolaylık tanınması isteyen Çitçiler, aksi halde hiç kimse malını pazara bile götürmeden tarlada çürütecek diyerek yardım istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber