ÇARŞAMBA CEZA İNFAZ KURUMU TÜRKİYE’YE CAN VERDİ!

ÇARŞAMBA CEZA İNFAZ KURUMU TÜRKİYE’YE CAN VERDİ!
Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte cezaevi personeli Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Yıllık kan ihtiyacı 2 milyon ünitenin üzerinde olan ve ihtiyacın giderek arttığı güzel ülkemizde güvenli kan temini son derece önem arz eden bir konu olarak göze çarpıyor. Herkesin potansiyel ihtiyaç sahibi olduğu ülkemizde, duyulan kan ihtiyacının %85’in Türk Kızılay’ı karşılıyor.

Bu bağlamda üzerinde sosyal sorumluluk hisseden Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, ülkemize hayat vermek için düzenlediği etkinlikte, Türkiye’nin kan ihtiyacını; yakın, uzak, kar, kış, yağmur, çamur demeden karşılayan ve bu yolla binlerce hayat kurtaran Samsun Türk Kızılayı ile el ele verdi.

Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun ev sahipliği yaptığı ve dikenli tellerin ardından Türkiye’ye can dağıttığı etkinlikte, Ceza İnfaz Kurumu personellerinin ve ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetleri görevini yürüten Jandarma personellerinin katılımlarının yüksek olduğu gözlemlendi.

Kızılay ekibi ile el ele tüm Türkiye’ye, cezaevlerinin yaşamların son bulduğu, karardığı ya da sürüldüğü yerler olmadığını, aksine ülkeye can hatta kan olan kurumlar olabildiğini gösterme hedefinde olan Çarşamba A Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve jandarma personellerinin, kan verme işlemleri sabah erken saatte başlayıp, akşam saatlerine kadar sürdü.

Bir Damla Kan Ver Bir Hayat Kurtar” sloganı ile düzenlenen kampanyaya teşvik ve desteklerini esirgemeyen Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, kan bağışının önemi hususundaki farkındalığa bir kere daha vurgu yaptı. Bülbül, etkinliğe katılan tüm personele teşekkür etti.

HABER : Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber